Vytisknout tuto stránku
po., 25. září 2017 15:31

Nalistujte si příběhy spolu s Týdnem knihoven 2017

Týden knihoven 2017 Týden knihoven 2017 Zdroj: Facebook Knihovny Mařatice
Uherské Hradiště - Pokud budete mít první říjnový týden, tedy od 2. do 8. října čas, nezapomeňte se stavit v některé z knihoven.V domech moudrosti totiž bude právě probíhat 21. ročník Týdne knihoven. Tuto celostátní akci každoročně vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků. Letošní Týden knihoven bude věnován především práci knihoven s předškolními dětmi a jejich rodinami. Zaměřen bude na podporu čtenářství.

V rámci této soutěže bude také vyhlášena Knihovna roku 2017, kterou uděluje ministr kultury České republiky. Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR vyhlásil letos poosmé soutěž o nejlepší Městskou knihovnu roku 2017. Cílem soutěže je ocenit nejlepší české knihovny a motivovat je k rozšíření a zkvalitnění veřejných knihovnických služeb. V březnu 2018 bude ve všech knihovnách probíhat obdobný projekt s názvem Bookstart.

Do akce Týden knihoven 2017 se také tradičně zapojila knihovna Bedřicha Beneše Buchlovana v Uherském Hradišti, která si pro všechny čtenáře a návštěvníky knihovny v tomto týdnu připravila na všech svých pobočkách bohatý program již od pondělí 2. října až do soboty 7. října. Rodiny s dětmi se můžou těšit na vyrábění lampiónů a také se můžou zapojit do již 19. ročníku Setkání broučků s lampióny, tedy lampiónového průvodu po Uherském hradišti. Ten proběhne v pátek 6. října ve večerních hodinách. Zájemci o registraci do knihovny se můžou v tomto týdnu zaregistrovat na 12 měsíců zcela zdarma. V čítárně knihovna nabízí besedy a přednášky různého typu jako Trénink mentální kondice nebo Jak si užít cestování anebo představení nové knihy Přítelkyně od Táni Keleové-Vasilkové. Zapojí se všechny pobočky Uherskohradišťské knihovny. V Jarošově na děti čeká výtvarná dílnička. Mařatice nabízí ve středu Muzikoterapii a ve Štěpnicích bude probíhat cyklus výstav Seznámení s autory severské literatury, konkrétně se spisovateli z Norska.

Zobrazeno 2476 krát
Naposledy upraveno: út., 26. září 2017 15:57
Nikol Kutálková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste