Vytisknout tuto stránku
út., 3. říjen 2017 21:24

Pardubice prolomily mizérii se Spartou

Pardubičtí slaví výhru nad Spartou Pardubičtí slaví výhru nad Spartou Zdroj: www.hcdynamo.cz
Praha - Na programu úterního extraligového kola bylo jediné utkání. Pražská Sparta doma hostila v předehrávce trápící se Pardubice. Pardubice v letošním ročníku z devíti zápasů vyhrály pouze dva, s pražskou Spartou dokonce nevyhrály už desetkrát v řadě. Do pardubické branky se postavil mladý gólman Klouček a dovedl své mužstvo k vítězství 3:1.

Sparta do zápasu nastoupila v roli favorita. Pardubičtí ale do první třetiny doslova vlétli a většinu času se hrálo na sparťanské půlce. V šesté minutě přišel pro Pražany první šok. Finský gólman ve sparťanské brance vyrazil střelu pardubického obránce přímo na hůl Bojka a ten se nemýlil. Poslal Pardubice do vedení o jednu branku. Do konce třetiny si hosté vytvořili ještě několik šancí, gól už ale ani na jedné straně nepadl.

Do druhé třetiny vstoupili Sparťané o něco živěji a začali pardubické Dynamo přehrávat. Chodili víc do osobních soubojů a tlačili na pardubickou branku, z čehož v polovině zápasu vytěžili. Na 1:1 srovnával Petr Zámorský, který využil přesilovou hru Sparty. Domácí po tomto gólu nabrali druhý dech a byli lepším celkem. Ve třicáté páté minutě si ale sparťanští beci nepohlídali Petra Sýkoru, který ujel všem a dostal Pardubice opět do vedení. Na konci druhé části mohlo Dynamo skóre ještě navýšit. Jacob Cardwell ale trestné střílení neproměnil. I po druhé třetině se šlo do kabin s rozdílem jednoho gólu pro pardubické.

Úvod třetí části byl na obou stranách vyvážený. Oba celky měly pár hezkých šancí, ani jednu však nedokázaly proměnit a tak se hrálo za stavu 2:1 pro Dynamo. V polovině třetí třetiny se Sparta snažila zápas vyrovnat a vytvořila si několik gólových příležitostí. Necelé tři minuty před koncem odvolali domácí brankaře, čehož o pár vteřin později nejspíš litovali. Přes celé kluziště se do prázdné brány trefil Marek Trončinský a dostal Pardubice do dvougólového vedení. Dokonce zápasu už se Sparta na nic závratného nezmohla a roli favorita nepotvrdila. Pardubice si z Prahy odvezly všechny tři body.

 

HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 1:3

Třetiny: 0:1, 1:1, 0:1.
Branky a nahrávky: 30:20 Zámorský (Vrána; 5/4) – 5:58 Bojko (Quenneville, Trončinský; 5/5), 35:14 P. Sýkora (Perret; 5/5), 57:25 Trončinský (5/6).

Zobrazeno 1835 krát
Naposledy upraveno: po., 9. říjen 2017 09:33
Kateřina Štoudková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste