Vytisknout tuto stránku
ne., 15. říjen 2017 13:04

Ben Cristovao zahajuje podzimní turné, v listopadu navštíví i Olomouc

Ben Cristovao Ben Cristovao Zdroj: David Turecký
Olomouc - Ben Cristovao potěší začátkem listopadu své olomoucké fanouškykoncertem ve studentském U-klubu. Zpěvák vydal letos v červnu nové album s pěti písněmi. V říjnu desku doplní rozšířenou edicí obohacenou o další songy, a právě ty posluchačům na svém turné republikou postupně představí.

Podle čeho si vybíráte města, která v průběhu svého turné navštívíte?

S mojí manažerkou dáváme vždy dohromady místa, na která se rádi vracíme. A pak města, která jsme ještě nenavštívili a ze kterých nám hodně lidí píše, že chtějí abychom dorazili. Je to trochu alchymie, třeba zrovna v Českých Budějovicích jsem snad nikdy nevystupoval a těším se, jak budou lidi reagovat.

Zaměřujete se na svých koncertech na nově vzniklé věci nebo vsázíte spíš na klasiku?

V červnu jsem vydal nové EP (tj. hudební album krátkého rozsahu) a s kapelou jsme během léta pracovali na tom, abychom věci v co nejlepší verzi představili i na koncertních pódiích. Mám opravdu velkou radost z toho, kolik lidí songy z posledního alba zná a reaguje na ně. Nebavilo by mě, hrát několik let stále to stejné. Ale samozřejmě některé skladby prostě na koncertech musí vždy zaznít, třeba Sweet Chilli, Bomby nebo ASIO. 

Vaše alba vychází netradičním způsobem, co se za tím skrývá?

V červnu jsem vydal ve spolupráci s internetovým obchodem ZOOT.cz album „na triku“ s vlastním designem. Byl na něm QR kód, který člověka dostal na webové rozhraní, kam kód zadal a album se mu stáhlo. V dnešní době už má doma nebo v autě CD přehrávač jen málokdo a myslím si, že se nám povedlo vymyslet něco originálního, čím jsme moji muziku dostali blíž lidem. V polovině října zase vyjde záznam z pražského koncertu ve Žlutých lázních a několik bonusových materiálů na brýlích pro virtuální realitu.

Časopis Forbes Vás označil jako jednoho ze sedmi nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích, čemu tento úspěch připisujete?

Mám nějaký dosah na sociálních sítích. To sebou nese i nutnost zamýšlet se víc nad tím, co člověk postuje, když nějakým způsobem ovlivňuje tolik lidí. Snažím se, abych lidi motivoval ke sportu a zdravějšímu životnímu stylu. 

Ve svém songu Program se věnujete problematice závislosti na sociálních sítích. Co je podle Vás nejúčinnější v boji za svět, který bude na těchto technologiích závislý méně?

V jedné větě? Vyrazit s přáteli ven a nechat telefon v kapse. Vím, že já sám trávím na sociálních sítích hromadu času, přesto si ale nechávám čas pro rodinu a kamarády, kdy telefon prostě neřeším a věnuji se jen jim. 

Zobrazeno 2461 krát
Naposledy upraveno: pá., 20. říjen 2017 10:59
Lucie Kačerová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste