Vytisknout tuto stránku
ne., 15. říjen 2017 22:20

Východočeské derby ovládli Hradečtí

Hradecký Petr Koukal Hradecký Petr Koukal Zdroj: www.mountfieldhk.cz
Hradec Králové - V pořadí jednadvacáté hokejové derby mezi domácím Hradcem Králové a Dynamem z Pardubic vyhrál královéhradecký Mountfield poměrně jasným výsledkem. Za záda mladého Kloučka padlo celkem šest puků. Domácí téměř celý zápas pardubické přehrávali a přestříleli je v poměru 27:14.

Skóre zápasu mohl otevřít bývalý pardubický kapitán Petr Koukal, který se od letošní sezóny upsal v Hradci. Nastřelil však pouze břevno. Následně si vytvořily pár hezkých šancí hostující Pardubice. Nejprve rozvlnil boční síť Jan Starý, poté z pravého kruhu střílel Vondráček. Jeho střelu vyrazil Rybár těsně vedle tyče. Následně tlačili opět domácí, ani z jejich strany to ke gólu nakonec nevedlo. V závěru první třetiny dostali Lvi šanci na první gól zápasu. Za nedovolené bránění si šel na dvě minuty odpočinout Bojko a Hradec tento faul brzy potrestal. Do vedení 1:0 dostal domácí Blaž Gregorc.

I do druhé části vstoupili mnohem lépe domácí. Po necelých odehraných dvou minutách navýšil skóre Jaroslav Bednář. O dvě minuty později se hradečtí radovali po třetí. Šimánek přihrál na pravý kruh Köhlerovi, který střílel přesně. Klouček střelu pouze zbrzdil. Ve dvacáté sedmé minutě dostali pardubičtí šanci dostat se do zápasu. Za podražení šel pykat Zigo. Dynamo přesilovku nedokázalo využít, a tak se pokračovalo za stavu 3:0 pro domácí. Chvíli na to se hradečtí fanoušci mohli radovat po čtvrté. Svůj druhý gól zápasu trefil Jaroslav Bednář. Do konce třetiny si domácí vytvořili ještě několik zajímavých šancí, gól už nepadl.

Ani ve třetí třetině se výkon Pardubic nijak nezlepšil. Hráči Mountfieldu byli při chuti a na konci čtyřicáté šesté minuty přidali pátou branku, konkrétně Lukáš Vopelka. V půli třetí třetiny zazlobili i Pardubičtí. Ani přes jejich snahu puk za záda perfektního Rybára nedostali. Vyprodaná ČPP aréna viděla velkolepou výhru domácího celku a šestý gól zápasu, o který se postaral Richard Jarůšek. Hradec Králové porazil soky z Pardubic rozdílem třídy a výsledkem 6:0.

Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice 6:0

Branky a nahrávky: 18. Gregorc (Koukal, Jaroslav Bednář), 22. Jaroslav Bednář (Cingel, F. Pavlík), 25. Köhler (Šimánek, F. Pavlík), 30. Jaroslav Bednář (Cingel), 46. Vopelka (Červený), 57. Jarůšek (Dragoun, Šimánek)

Zobrazeno 1966 krát
Naposledy upraveno: pá., 20. říjen 2017 11:09
Kateřina Štoudková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste