Vytisknout tuto stránku
ne., 22. říjen 2017 15:05

Divadlo Broadway odhalí tajemství Muže se železnou maskou

Muž se železnou maskou Muž se železnou maskou Zdroj: www.musical.cz
Praha – Divadlo Broadway od středy 1. listopadu opět ovládnou mušketýři. Tentokrát v muzikálu Muž se železnou maskou. Příběh z pera Alexandra Dumase do muzikálové podoby upravil Michal David s producentem Oldřichem Lichtenbergem. V hlavních rolích se představí osvědčené stálice české muzikálové scény i tváře zcela nové.

Scénář, režii, choreografii a světelnou koncepci zajišťuje Libor Vaculík. „S Michalem a Oldou máme takový zvláštní vztah. Někdy by to šlo popsat jako italské manželství. Ale když mám tu čest s tímhle týmem spolupracovat již popáté v divadle Broadway, tak se na tu spolupráci samozřejmě těším,“ odpověděl Vaculík na otázku, zda o přijetí nabídky musel dlouho uvažovat.

„Je to běžné Dumasovské dílo, v podstatě další díl Tří mušketýrů. Takže romantika, lásky a zrady, jak to v jeho dílech vždy musí být. Já to mám rád, současný muzikál bych udělat neuměl a ani se mi nechce dělat něco o dnešní době," řekl Lou Fanánek Hagen, který otextoval melodie Michala Davida.

Jan Kopečný jako Leonardo DiCaprio

Předlohou muzikálu je kromě knihy i filmové zpracování z roku 1998 s Leonardem DiCapriem v hlavní dvojroli. Příběh se odehrává na francouzském královském dvoře za vlády Ludvíka XIV. Ludvík je ale králem arogantním, kterého zajímají spíše krásné ženy než osud jeho poddaných. V Bastile je mezitím vězněn jeho bratr – dvojče Filip. Na scéně se opět objevují známí hrdinové z příběhů o Třech, respektive čtyřech, mušketýrech.

Hlavní dvojroli krále Ludvíka a jeho bratra Filipa ztvární Jan Kopečný, známý z televizního pořadu Tvoje tvář má známy hlas. Alternovat ho bude David Gránský a Vojtěch Drahokoupil. Poslední zmíněný ztvárnil s Janem Kopečným v muzikálu Tři mušketýři roli d’Artagnana. V muzikálu Muž se železnou maskou se v roli d’Artagnana představí Josef Vojtek v alternaci s Josefem Štágrem. Hlavní ženskou rolí je Louisa, ve které se bude alternovat Alžbeta Bartošová s Michaelou Gemrotovou, známou z muzikálů Fantom opery či Ples upírů. Ve vedlejších rolích se představí například Helena Vondráčková (královna Anna Rakouská), Václav Vydra (Porthos), Josef Vágner (Raul) či Marian Vojtko (Fouquet).

Premiéra muzikálu bude již dvacátou, která proběhne v divadle Broadway za 15 let jeho působení. V repertoáru divadla převládají hlavně historická témata. Diváci zde měli možnost zhlédnout například muzikály Angelika, Kleopatra, Tři mušketýři, Kat Mydlář či Mata Hari. Všechna uvedená díla vytvořil Michal David. 

Zobrazeno 2483 krát
Naposledy upraveno: st., 25. říjen 2017 08:31
Alena Dolníčková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste