Vytisknout tuto stránku
ne., 29. říjen 2017 19:37

Jede vláček kolejáček... o víkendu houkal v uherskohradišťské Redutě

Jede vláček kolejáček... už po páté v Uherském Hradišti Jede vláček kolejáček... už po páté v Uherském Hradišti Zdroj: www.kkuh.cz
Uherské Hradiště – Od pátku 27. října do neděle 29. října se uskutečnila v Uherském Hradišti velkolepá podívaná s názvem Jede vláček, kolejáček... V prostorách Reduty na Masarykově náměstí se totiž proháněly desítky nejrůznějších vlakových souprav, na odiv se vystavovaly zmenšeniny nádraží, tunelů, mostů, semaforů, domů a lidí zobrazující různé situace a detaily. Zkrátka skutečný svět podél železničních tratí na Slovácku jenže ve 87x zmenšené podobě.

Na své si přišli malí i velcí nadšenci železnicí, výstava nabídla dvojkolejnou trať s rychlíky, nákladními vagony, parními a dieslovými lokomotivami, ale i s výpravčími a cestujícími, a představila i skutečnou krajinu regionu. Děti si mohly vyzkoušet řídit vlak dálkovým ovládáním a stát se tak na chvíli strojvůdcem.

„Snažíme se, aby vše odpovídalo skutečné realitě a lidé například i v jednotlivých modelech poznávali skutečné vlaky," uvedl za pořadatele Jan Semel pro Slovácký deník.

Vstupné pro dospělé činilo 25 korun a pro děti 15.

„Akci pořádal Klub železničních modelářů Slovácko ve spolupráci s městem a Klubem kultury. Zájemci ji mohli navštívit od pátku 27. října do neděle 29. října vždy mezi devátou a osmnáctou hodinou,“ řekl Milan Jiřikovský, jeden z organizátorů výstavy, řekl pro Přerovský deník.

Zobrazeno 2151 krát
Naposledy upraveno: út., 31. říjen 2017 18:21
Nicol Ptáčková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste