Vytisknout tuto stránku
so., 4. listopad 2017 10:19

Marta Kubišová odzpívala svůj poslední koncert v kariéře

Marta Kubišová si svůj poslední koncert užívala Marta Kubišová si svůj poslední koncert užívala Zdroj: fotogalerie webových stránek www.blesk.cz
České Budějovice - Ve středu 1. listopadu se slavná česká zpěvačka Marta Kubišová rozhodla definitivně ukončit svou hudební kariéru. Poslední koncert odzpívala v den jejích 75. narozenin v rodných Českých Budějovicích. Do kulturního domu Vltava se s ní přišlo rozloučit přes osm set nejen jihočeských fanoušků.

Marta Kubišová oslavila své 75. narozeniny, jak se patří. Ve vyprodaném kulturním domě Vltava v Českých Budějovicích předvedla velkolepou hudební show a definitivně tak ukončila svou pěveckou dráhu. S fanoušky se rozloučila za zaznění svých největších hitů, mezi které jistě patří Modlitba pro Martu, Nechte zvony znít či Hey Jude a předvedla, že je ve skvělé pěvecké kondici.

A proč se zpěvačka rozhodla uspořádat své poslední hudební vystoupení zrovna v Českých Budějovicích? Nejen že se zde 1. listopadu 1942 narodila, prožila zde své dětství, ale až do svých 19 let sem pravidelně jezdila k prarodičům na prázdniny a České Budějovice ji přirostly k srdci.

Jihočeský koncert začal zdravicí přátel Marty Kubišové a následovala kapela klavíristy Petra Maláska. Poté už přišla na řadu hlavní hvězda večera Marta Kubišová, kterou fanoušci přivítali bouřlivým aplausem. „Ani tomu sama nevěřím, že tohle je poslední koncert,“ prohlásila po prvním songu a začala svůj dvouhodinový koncert během něhož zaznělo celkem 23 písní. Během koncertu pořadatelé Martu překvapili narozeninovým dortem. Když koncert gradoval lidé z publika postupně přicházeli na podium a zahrnuli zpěvačku květinami a dárky. Publikum gratulace doprovodilo desetiminutovým potleskem ve stoje.

Po poslední písni Modlitba pro Martu zvolala zpěvačka do mikrofonu „Můžu už odejít?“ Publikum bouřlivě odpovědělo „Ne!“ a vyžádalo si mohutným potleskem podruhé legendární song Hey Jude.

Zpěvačka byla se svým jihočeským vystoupením spokojená a ve svém pěveckém důchodě se rozhodně nudit nebude. Chystá se napsat knihu s názvem Jak jsem to viděla já.

Zobrazeno 2084 krát
Naposledy upraveno: so., 4. listopad 2017 19:36
Terezie Krejčí

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste