Vytisknout tuto stránku
po., 6. listopad 2017 15:42

Castle Rock: Stephen King a J. J. Abrahams točí nový seriál

Castle Rock na mapě Castle Rock na mapě Zdroj: comingsoon.net
Hollywood - Stephen King a J. J. Abrahams připravují na rok 2018 pro stanici Hulu nový seriál Castle Rock, který by neměl ujít žádnému skalnímu fanouškovi mistra hororů.

Americký spisovatel hororů Stephen King patří již více než čtyřicet let, tedy od vydání svého prvního bestselleru Carrie, k nejúspěšnějším, nejčtenějším a nejproduktivnějším autorům současnosti. Řadu jeho děl převedli režiséři do filmové podoby a obzvláště poslední dobou se takřka předhání, kdo natočí něco kingovského". Fenomenální úspěch zaznamenal snímek To režiséra Andy Muschiettiho. Stanice Netflix odvysílala na podzim hned dva filmy na motivy Kinga  - Geraldovu hru a 1922, a ani stanice Audience nezůstala s desetidílnou sérií Mr. Mercedes pozadu. J. J. Abrahams patří také k televizní špičce, na kontě má spoustu seriálů (Ztraceni, Westworld) a stojí za znovuzrozením Star Treku a posléze i Star Wars.

Castle Rock je fiktivní městečko ve státě Maine, které King poprvé uvedl v knize Mrtvá zóna z roku 1979. V Castle Rocku se odehrává i děj románu Cujo, Nezbytné věci, Temné půle nebo novely Stůj při mně a v mnoha dalších dílech King Castle Rock okrajově zmínil. Proto se můžeme těšit na jakési protnutí příběhů a postav z alternativního světa, který King stvořil. Pomyslnou třešničkou na dortu je, že herec Bill Skarsgard, který ve snímku To ztvárnil klauna Pennywise, si zahraje v jiné roli i v Castle Rocku. Celý projekt je ale stále velkou záhadou. Dokonce i dlouho očekávaný první trailer ze října loňského roku je sestříhaný tak, že mnoho nenapověděl. Tvůrci zatím vypustili jen informaci, že Skarsgard bude hrát vězně v Shawshanku a André Holland bude hrát muže, který se ze stejné věznice vrací do rodného Castle Rocku. Tuto věznici již fanoušci znají z Kingovy povídky Vykoupení z věznice Shawshank a především ze stejnojmenného filmu od Franka Darabonta, který  v roce 1994 nominovali na Oskara a na československé databázi se už léta drží na nejvyšší příčce v oblíbenosti.

Když dostanu scénář, nevím, co se stane v další epizodě, takže všechno je to i pro mě překvapení. Připadám si jako bych Castle Rock sledoval jako divák a ne v něm hrál," uvedl Skarsgard na Comic conu v New Yorku.

Dvojice King - Abrahams už v minulosti spolupracovala na osmidílné sérii 11.22.63. Ta pojednávala o středoškolském učiteli cestujícím časem, aby zabránil atentátu na prezidenta J. F. Kennedyho. Série sbírala samá kladná hodnocení, a proto je již teď jasné, že spojení krále hororů s kmotrem mnoha mysteriózních filmů a seriálů bude sázka na jistotu.

Zobrazeno 1967 krát
Naposledy upraveno: po., 12. únor 2018 17:19
Pavla Skřivánková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste