Vytisknout tuto stránku
út., 7. listopad 2017 00:32

Šipkařská smetánka se sjede do Prahy

Prague Darts Masters 2018 Prague Darts Masters 2018 Zdroj: Ticketstream.cz
Praha - Česká šipkařská komunita se raduje. V Praze se poprvé od devadesátých let objeví ti nejlepší hráči šipek z celého světa. V pátek 23. února 2018 se v hale Královka uskuteční exhibiční turnaj nazvaný Prague Darts Masters 2018. Datum turnaje nevybrali organizátoři náhodně, jelikož o den dříve se v Berlíně koná jeden z prestižních podniků Premier League.

Nejzvučnější jméno na listině zúčastněných je jednoznačně světová jednička Michael van Gerwen. Tohoto 28letého Holanďana, který má na svém kontě již nespočet vítězných turnajů včetně dvou titulů mistra světa doplní jeho krajan Raymond van Barneveldem, který má titulů mistra světa dokonce hned pět. Třetím do party by měl být australský čaroděj Simon Whitlock, který je nepřehlédnutelný hlavně díky svým vousům. Jako poslední ze zahraniční čtveřice se představí největší bavič celé PDC, Angličan Wayne Mardle.

Česká republika bude mít své čtyři zástupce. Pořadatelé vybrali Karla Sedláčka, Františka Humpulu a Michal Kočíka. Jejich čtvrtý spoluhráč vzejde z otevřené kvalifikace, která se bude konat v pátek 17. listopadu. Program akce by měl zahájit turnaj dvojic, kdy bude vždy ve dvojici jeden český šipkař a jeden zahraniční, hraný na 3 vítězné legy. Následovat bude zápas Simona Whitlocka s Waynem Mardlem na osm vítězných legů. A vrcholem večera bude nizozemská bitva mezi van Gerwenem a van Barneveldem hraná na třináct vítězných legů. To vše za doprovodu legendárního chrapláku Russe Braye, který se bude v pozici hlasatele střídat s Georgem Noblem.

Zobrazeno 2386 krát
Naposledy upraveno: po., 13. listopad 2017 17:48
Matěj Smolarčík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste