Vytisknout tuto stránku
st., 8. listopad 2017 12:11

Tři české týmy se probojovaly do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů

Děkovačka Třince po zápase Ligy mistrů Děkovačka Třince po zápase Ligy mistrů Zdroj: HC Oceláři Třinec
Oceláři Třinec, Bílí Tygři z Liberce i Kometa Brno včera vybojovali postup do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů. Všechny tři české kluby zvládly odvety osmifinále na výbornou a své utkání vyhrály.

Třinec zopakoval výsledek z prvního zápasu

Třinec vyhrál minulý týden ve Švédsku proti domácímu Malmö 2:1 a tento výsledek zopakoval i před vlastními fanoušky ve WERK Areně. Domácí začali skvěle a v sedmé minutě se prosadil Marcinko, čímž udal ráz zápasu. Hra se poté přelévala ze strany na stranu a šancí bylo k vidění spoustu na obou stranách, ale oba tými drželi nad vodou brankáři. Až necelé čtyři minuty před koncem kapituloval domací brankář Hrubec, když ho při vlastním oslabení překonal Bryggman.

Hosté potřebovali vstřelit ještě jednu branku, aby si alespoň vynutili prodloužení. Rozhodli se tedy pro hru bez brankáře. Ovšem kýžený gól nedali a ba naopak dvacet sekund před koncem rozhodl o postupu domácích do prázdné branky Cienciala. Třinec vyhrál oba zápasy a zaslouženě postoupil.

Liberec dokázal vyřadit obhájce titulu

Bílí Tygři prohráli úvodní zápas s Frölundou doma poměrem 2:3 a do odvety jeli v nevýhodné pozici. Liberec tedy musel ve Švédsku vyhrát. V úvodu se dokázali ubránit enormnímu tlaku domácích, ale v sedmé minutě už šli domácí do vedení. Hosté byli pod tlakem celou první dvacetiminutovku, ale vytěžili z minima maximum, když se minuty před koncem prosadil v přesilovce Ševc. První třetina tak skončila nerozhodně 1:1. 

Ve druhé třetině nejprve neproměnil trestné střílení hostů Lakatoš. Hra se postupně vyrovnávala. Jenže v polovině zápasu domácí využili přesilovku a vedli 2:1. Když tímto stavem končila druhá třetina, mnoho fanoušků už v postup Liberce nevěřilo.

Začátek třetí třetiny se ale hostům povedl bravůrně. Nejprve ve 44. minutě vyrovnal Šmíd na 2:2 a čtyři minuty na to dokonal obrat Plutnar a bylo to 2:3. Domácí to ale nezabalili a v 51. minutě vyrovnali. Z vyrovnání se ale radovali pouze dvacet sekund, když hostům vrátil vedení Vantuch 3:4. Pět minut před koncem domácí znovu dokázali srovnat utkání. Když už to vypadalo že si domácí postup pohlídají, padesát sekund před koncem se prosadil Bakoš. po šedesáti minutách byl tedy stav 4:5.  Se součtem s prvním zápasem bylo skóre 7:7 a muselo rozhodnout prodloužení. V něm se hned v první minutě prosadil v přesilovce Bulíř a rozhodl o postupu Liberce.

Kometa postoupila zcela jasně

Kometa zajížděla na odvetu do Švýcarského Zugu. První zápas doma vyhrála 4:3. Kometa opět nastoupila bez spousty opor a dala příležitost mladým hráčům. Hosté začali opravdu výborně a ve čtrnácté minutě se dočkali první branky, kterou vstřelil Nahodil. Před koncem první třetiny ale využili domácí přesilovku a do kabin se šlo za stavu 1:1. 

Brňané ve druhé třetině pokračovali v aktivitě a odměnou jim byli dvě branky. Nejprve se ve 29. minutě prosadil Mlynář a tři minuty na to Mallet. Kometa tedy vedla po dvou třetinách 1:3. Švýcaři už byli ve třetí části nervózní a dopláceli na fauly. Brno dokázalo dát dvě branky na začátku třetí třetiny během necelé minuty a o výsledku se tím definitivně rozhodlo. Domácí už pak jen zkorigovali na 2:5. Kometa tedy postoupila se skóre 9:5. 

Zobrazeno 1907 krát
Naposledy upraveno: po., 13. listopad 2017 18:50
Jan Frehar

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste