Vytisknout tuto stránku
st., 8. listopad 2017 14:56

Thor: Ragnarok válcuje kina

Thor: Ragnarok Thor: Ragnarok Zdroj: Marvel Studios
Hollywood - Čerstvý přírůstek do Marvel Cinematic Universe (MCU) zatím boduje na poli financí i kritiky. Nové dobrodružství Boha hromu láká diváky z celého světa a pro studio je zlatým dolem. Kromě toho sklízí nadšené kritiky a ohlasy.

Thor: Ragnarok rozšiřuje repertoár superhrdinských snímků ze světa Marvel komiksů. Ohromná reklamní kampaň a spousta trailerů, sneak peaků a TV spotů vzbudily zájem diváků a kasičky v kinech se plní. K pondělí 6. listopadu film vydělal 427 miliónů dolarů. V rámci domácího amerického trhu se jedná o částku 121 miliónů dolarů a celosvětový trh zaznamenal zbylých 306 miliónů. I přes očekávaný odliv diváků v příštích týdnech se čekají tržby alespoň kolem 800 miliónů a snaha vyrovnat se snímkům Strážci galaxie 2 a Spiderman: Homecoming. 

Kromě toho snímek také sklízí nadšené ohlasy a recenze. Na webu Rotten Tomatoes si film drží hodnocení 93 procent a dostává se na první místo v rámci filmů z MCU. Druhé místo patří oblíbenému filmu Avengers z roku 2012 s 92 procenty a třetí příčku okupuje první díl Strážců galaxie s 91 procenty. 

Masivní úspěch filmu můžeme připisovat režisérovi Taiku Waititimu, který po spíše dramatickém tónu prvních dvou dílů vsadil na osvědčený koncept komediálnosti právě zmíněných Strážců galaxie. Filmu pak dodal originální retro styl a vytvořil prvotřídní akční komedii. Thor: Ragnarok si svoji českou premiéru odbyl 26. října a stále je dostupný v kinech. 

Zobrazeno 1878 krát
Naposledy upraveno: st., 15. listopad 2017 15:51
Jakub Vrba

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste