Vytisknout tuto stránku
pá., 10. listopad 2017 15:18

Kevin Spacey se neobjeví ve filmu Všechny prachy světa!

Kevin Spacey Kevin Spacey Zdroj: facebook.com/KevinSpacey
Los Angeles –Aféra kolem sexuálního obtěžování kolegů z filmové branže má v případě Kevina Spaceyho své dozvuky. Světově známý režisér Ridley Scott odmítá, aby se Spacey podílel na jednom z jeho nejnovějších filmů.

Americký herec Kevin Spacey čelí v poslední době řadě obvinění ze sexuálního obtěžování mladých herců. Za prvotním skandálem stojí výpověď Anthonyho Rappa, který obvinil Kevina Spaceyho, hvězdu filmu Americká krása a seriálu Dům z karet, z pokusu o znásilnění, ke kterému mělo dojít před třemi desítkami let.

Kvůli těmto obviněním se americký režisér Ridley Scott (Vetřelec, Gladiátor) rozhodl ukončit spolupráci se Spaceym na již dokončeném filmu Všechny prachy světa. Spacey je ve své roli prakticky k nepoznání, avšak pouhé jméno údajně stačí k tomu, aby film kompletně potopilo. Proto veškeré scény, ve kterých se herec objevuje, hodlá režisér vystříhat a natočit znovu. V roli průmyslníka Jeana Paula Gettyho jej nahradí kanadský herec Christopher Plummer, kterému tato role měla připadnout hned na začátku. Studio jej však zamítlo s tím, že potřebuje někoho slavnějšího.

„Christopher Plummer již začal s natáčením. K práci na filmu se budou muset vrátit například i herci Mark Wahlberg a Michelle Williamsová,“ informuje agentura Associated Press.

Podle filmové databáze IMDb se měla světová premiéra nového dramatu uskutečnit původně 16. listopadu. Kvůli množícím se výpovědím o sexuálním zneužívání Spaceym a změně hereckého obsazení se však termín premiéry odložil na 22. prosince. Tento termín by chtěl podle agentury AP režisér Ridley Scott dodržet.

Spolupráci s hercem ukončila i filmová společnost Netflix. Tvůrce seriálu Dům z karet oznámil, že po následující šesté sérii seriál skončí, ale údajně ne v souvislosti se Spaceym. Mluvčí Netflixu uvedl, že konec seriálu naplánovala společnost již dlouho předtím. Trochu jiná situace je v případě dokončovaného filmu Gore, který se nakonec vůbec nedostane do distribuce.

Spacey jakožto hvězda „liberálního křídla“ Hollywoodu se snaží uprchnout před aférou kolem sexuálního obtěžování pomocí svého coming-outu. Svým přiznáním k homosexuální orientaci však popudil některé zástupce gay komunity, podle nichž se takto snažil odpoutat pozornost od obvinění.

Zobrazeno 2591 krát
Naposledy upraveno: po., 13. listopad 2017 19:03
Daniel Orság

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste