Vytisknout tuto stránku
ne., 12. listopad 2017 12:21

V Praze úspěšně odstartoval Festival spisovatelů 2017

První autorské čtení proběhlo v sobotu, hostem byla česká spisovatelka Magdaléna Platzová První autorské čtení proběhlo v sobotu, hostem byla česká spisovatelka Magdaléna Platzová Zdroj: http://www.pwf.cz
Praha - Ve dnech 10. – 15. listopadu se v Praze koná již 27. ročník Festivalu spisovatelů. Tradičně proběhne formou autorských čtení a následných diskusí, na níž budou spisovatelé rozebírat svá díla a zodpovídat na otázky týkající se nejaktuálnějších témat literárního světa.

Slavnostní uvítání hostů proběhlo v pátek. V Černínském paláci je přivítal ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek. Mezi pozvané umělce patří například držitel arabské Bookerovy ceny Mohammed Achaari, držitel Pulitzerovy ceny Wesley Lowery, nebo česká novelistka Magdaléna Platzová. Na festivale se mimo jiné objeví i autor bestsellerových špionážních románů Joseph Kanon, který se zabývá studenou válkou. Právě jedna z jeho knih se částečně odehrává v Praze.

Hlavním mottem letošního ročníku je citát amerického spisovatele James Baldwina, A příště už oheň.” “Baldwin je i dnes ve světě aktuální, hodně se o něm hovoří a chtěl jsem s jeho filozofií propojit i tuto akci,” vysvětlil prezident celé události Michael March.
Festival spisovatelů je jedním z nejstarších svého druhu v Evropě a zároveň prvním nezávislým literárním festivalem v České republice. V necelých třech desetiletích představil publiku desítky, ne-li stovky světově uznávaných autorů, včetně řad laureátů významných literárních cen, včetně Nobelovy ceny. Registrace je nutná na všechny jednotlivé pořady, mimo promítání filmů.

Zobrazeno 2809 krát
Naposledy upraveno: po., 13. listopad 2017 11:31
Eliška Kordulová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste