Vytisknout tuto stránku
ne., 12. listopad 2017 18:36

Světluška zpívá, Paraple tančí

Hvězdy tančí pro Paraple - Zdeněk Piškula, Veronika Lálová a Romana Košťálová Hvězdy tančí pro Paraple - Zdeněk Piškula, Veronika Lálová a Romana Košťálová Zdroj: http://www.hvezdytanciproparaple.cz/fotogalerie/
Praha, Plzeň – Podzim na České televizi se nese v duchu pomoci druhým. 21. října jsme mohli na ČT1 sledovat přímý přenos z charitativního koncertu Světlo pro Světlušku, který se konal v prostorách Pražské křižovatky a dlouhodobě pomáhá nevidomým či těžce zrakově postiženým osobám. Sobota 11. listopadu se pak nesla ve znamení pomoci lidem s poraněním míchy, za což vděčíme dalšímu zábavnému a současně benefičnímu programu Hvězdy tančí pro Paraple, podporujícímu neziskovou organizaci Centrum Paraple. Na pomoc vozíčkářům se pak zaměří i Benefiční tančírna, která proběhne ve čtvrtek 23. listopadu v pražském Obecním domě.

Letošním charitativním večerem Světlo pro Světlušku, tentokrát s kouzelnickou tematikou, nás provedli Lucie Výborná a Zdeněk Piškula. Smyslem této charitativní akce je podpořit nevidomé talentované sportovce a muzikanty, kteří mají možnost vystoupit na jednom pódiu se známými zpěváky, poděkovat všem, kdo Světlušce již pomáhají a především tuto základnu rozšířit. Lidé mohli během večera přispět na konto Světlušky pomocí dárcovských SMS či přislíbit finanční dar na linkách call centra, kde se v rolích operátorů představili známé osobnosti. Světluška díky tomu může pomáhat konkrétním nevidomým dětem i dospělým, například přispěním na speciální pomůcky, vodicí psy, osobní asistenty či rozvoj talentů a tvořivých schopností nevidomých. Život ve tmě není jednoduchý, což si během benefičního večera vyzkoušeli i Zdeněk Piškula, Ondřej Bank či Dana Batulková. Světluška pomáhá již čtrnáct let a během této doby vybrala od více než 88 tisíc dobrovolníků přes 130 milionů korun.

Lehké to nemají ani lidé na vozíku, o čemž toho mnoho ví Centrum Paraple. To lidem s trvalým poškozením míchy pomáhá přes dvacet let. Proto i v roce 2017 tančili hvězdy StarDance „pro Paraple“, v různě početných tanečních uskupeních, složených nejen ze samotných celebrit a profesionálních tanečníku, ale dokonce i samotných vozíčkářů. Ti měli šanci ukázat, že ani oni se jisté formy tance vzdávat nemusejí. Živým přenosem pořadu Hvězdy tančí pro Paraple (tentokrát z Plzně) nás provedli, stejně jako je tomu u StarDance, Marek Eben a Tereza Kostková. Smyslem tohoto večera je taktéž vybrat co největší částku, tak aby mohla skutečně pomoci. Diváci mohli posílat dárcovské SMS či finanční dary na sbírkový účet a celá částka pak poputovala na konto Centra Paraple. Jak v případě Světlušky, tak v případě Centra Paraple je samozřejmě možné přispívat i v průběhu celého roku.

Na tento projekt volně navazuje již třetí ročník charitativní akce České televize a Centra Paraple Benefiční tančírna, která pomyslně odstartuje plesovou sezónu a jistě potěší nejen všechny fanoušky StarDance. Návštěvníci se totiž pod vedením profesionálů a známých osobností naučí šest standartních a latinskoamerických tanců a následně si užijí vystoupení pěti tanečních párů, které již známou taneční soutěží prošli. A především pomohou dobré věci – i v tomto případě poputuje výtěžek z akce v plné výši Centru Paraple. Večerem provede Jolana Voldánová.

Zobrazeno 2112 krát
Naposledy upraveno: po., 13. listopad 2017 12:19
Nikola Karkošová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste