Vytisknout tuto stránku
út., 14. listopad 2017 17:16

Italové se po 60 letech nepodívají na mistrovství světa

Zklamání Italů Zklamání Italů Zdroj: http://www.figc.it/en/204/2539972/2017/11/News.shtml
Milán – Fotbalisté Itálie nedokázali v odvetném zápase baráže o světový šampionát srovnat manko z prvního duelu a po bezbrankové remíze se mohou s účastí na mistrovství světa rozloučit.

Pondělní večer měl dle prognóz jasně patřit favorizovaným Italům, které hnaly zaplněné tribuny milánského San Sira. První barážové utkání, které se konalo v pátek na půdě Švédů vyhráli možná trochu překvapivě fotbalisté „Tre kronor“, a to nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. V odvetě se tedy Italové museli již gólově prosadit.

A herně vše nasvědčovalo tomu, že to pro domácí čtyřnásobné světové šampiony nebude problém. Soupeře přehrávali, nepůjčovali mu míč a vytvářeli si gólové šance. Avšak nedařilo se jim překonat výborně chytajícího švédského brankáře Olsena. Ten nakonec nepropustil za svá záda žádný z italských střeleckých pokusů a švédský sen se tak stal skutečností.

Na jedné straně velká radost na druhé velké zklamání. Seveřané postoupili na MS poprvé od roku 2006 a tento úspěch je cenný zvlášť proto, že se dokázali kvalifikací probojovat i bez zraněné hvězdy Zlatana Ibrahimoviče.

Zato italská „Squadra azzurra“ se na šampionátu neobjevila naposledy v roce 1958. Velkým zklamáním tak skončila reprezentační kariéra fotbalové legendy Gianluigiho Buffona. „Jsem smutný, že moje reprezentační kariéra končí takto. Ale líto je mi to hlavně kvůli celému italskému fotbalu,“ uvedl brankář Juventusu Turín.

Zobrazeno 1818 krát
Naposledy upraveno: pá., 17. listopad 2017 17:10
Václav Venkrbec

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste