Vytisknout tuto stránku
st., 15. listopad 2017 18:36

V Ženevě vydražili dosud největší diamant

Náhrdelník s diamantem The Art de Grisongo Náhrdelník s diamantem The Art de Grisongo Zdroj: https://theartofdegrisogono.com/assets/theart/movie-still-masterpiece.jpg
Ženeva- V aukční síni Christie's byl vydražen dosud největší diamant s názvem The Art de Grisongo. Diamant byl do aukce přidán na základě výročí 25 let od založení klenotnictví. Tento skvost byl vydražen v úterý za neuvěřitelných 33,8 miliónu dolarů (733,2 miliónu korun).

Diamant si zájemci mohli prohlédnout také v Hong Kongu, Dubaji, Londýěn či New Yorku, než se vrátil zpět do Ženevy, kde se stal ozdobou aukce šperků. Aukční síň také sdělila, že tato částka zahrnuje i daň i kupní provizi.

 Kámen je bez jediného kazu, váží 163,41 karátu a je zavěšen na náhrdelníku se smaragdy a dalšími menšími diamanty. Také díky své dokonalosti je prohlášen za nejkrásnější diamant světa.

 ,,Jsou to vlastně dva šperky, jakoby "královna"  čili diamant stála sama za sebe, ale zároveň ji obklopuje exkluzivní róba", uvedl Fávaz Gruosi, zakladatel klenotnictví, které kámen zpracovalo.

Tento kámen vytěžili roku 2016 v Angole, kdy za surového stavu vážil 404,2 karátů.

Zobrazeno 1976 krát
Naposledy upraveno: út., 21. listopad 2017 10:44
Denisa Juríčková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste