Vytisknout tuto stránku
po., 27. listopad 2017 19:40

The Wombats hlásí návrat do Prahy. V dubnu zde představí nové album

The Wombats v rámci evropského turné v dubnu zavítají i do Prahy The Wombats v rámci evropského turné v dubnu zavítají i do Prahy Zdroj: Oficiální facebooková stránka The Wombats
Praha - The Wombats se vrací do České republiky. Svým fanouškům přijedou představit své nové album Beautiful People Will Ruin Your Life, které spatří světlo světa 9. února 2018. Pražský Lucerna Music Bar tohle norsko-britské trio přivítá 13. dubna. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji na pokladnách Lucerna Music Baru, na webu, portálu GoOut.cz a v sítích Ticketpro a Ticketportal.


Skupina vydala své poslední album Glitterbug v roce 2015. Deska tehdy zaznamenala tak veliký úspěch, že dosáhla páté příčky britské hitparády a The Wombats s ní dokonce vyprodali slavný Alexandra Palace v Londýně. Na novince Beautiful People Will Ruin Your Life opět dokazují, že patří mezi kytarové špičky, nicméně texty jednotlivých skladeb jsou zároveň o mnoho vyzrálejší a emocionálnější než dříve. „Chtěl jsem vytvořit album, které by bylo reprezentativní a klidnější. Jednoduše, které vás nepraští do uší pokaždé, když si ho poslechnete,“ vysvětlil frontman kapely Murph. „Glitterbug je o mém životě vzhůru nohama, který jsem žil v Los Angeles. O navštěvování divokých večírků a o problémech. Nová deska je jiná, vypráví o tom, jak se snažím poprat s dospělým životem. A taky o tom, jak v tomto boji selhávám,“ dodal.


Vznik nového alba nebyl vůbec jednoduchý. Basák Tord Øverland Knudsen bydlí v Oslu, bubeník Dan Haggis v Londýně a už zmíněný frontman Murph v Los Angeles – spolupráce tedy probíhala na dálku, s výjimkou čtrnácti dnů intenzivního nahrávání v Oslu. První vlaštovku nové desky, skladbu Lemon to a Knife Fight, kapela představila v Annie Mac’s Hottest Record na BBC Radio 1. Jak už její název napovídá, snoubí se v ní euforie s temnou náladou, nechybí ani trocha zoufalství a nadsázky. Ostatně všechny tyto vlastnosti jsou charakteristické i pro celé album. Beautiful People Will Ruin Your Life je plné barevných popových melodií. Futuristické, alternativní, ale ne moc, a tak akorát ztřeštěné, aby vás bavilo a současně jste ho brali vážně.

Zobrazeno 1833 krát
Naposledy upraveno: po., 27. listopad 2017 23:11
Kateřina Dobešová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste