Vytisknout tuto stránku
st., 29. listopad 2017 20:31

Neuspěl ani Omsk, hokejové KHL dál vládne Petrohrad

Hokejové KHL nadále vládne Petrohrad Hokejové KHL nadále vládne Petrohrad Zdroj: Twitter: @hcSKA_News
Rusko - Hokejisté SKA Petrohrad letos válcují jeden tým za druhým. Obhájci titulu zatím prohráli v základní hrací době pouze jednou, a to se soutěž hraje už víc jak tři měsíce. Naposledy si prohru z „Ledového paláce“ odvezl ve středu Avangard Omsk. 

Hokejisté Omsku, v brance s českým reprezentantem Dominikem Furchem, přijeli do Petrohradu vyzvat letos téměř neporazitelný tým. Na začátku první třetiny poslal hosty do vedení 1:0 Chudinov a to byl pro Omsk snový začátek. Už v patnácté minutě první třetiny ale Avangard doplatil na svou nedisciplinovanost a v čase, kdy za zákrok vysokou holí seděl na trestné lavici Stas, domácí využili gólem Plotnikova přesilovou hru a srovnali na 1:1. Ve druhé třetině přišel velký tlak vedoucího týmu tabulky a s ním také vedoucí gól na 2:1 z hole Gavrikova. O pár minut později využili domácí zásluhou Voynova další přesilovou hru a do poslední části tak hokejisté vstupovali za stavu 3:1. Ve třetí třetině hostující Omsk dokázal pouze snížit na konečných 2:3. 

SKA Petrohrad má po tomto utkání na kontě už 99 bodů. To je o celých 21 bodů víc, než získal druhý celek západní konference CSKA Moskva. Petrohradský tým, kterému dělá kapitána slavný Ilya Kovalchuk, odehrál v letošní sezoně už 37 soutěžních utkání v KHL a drží senzační statistiku třiceti čtyř výher a pouhých tří proher. Z těchto tří proher je navíc pouze jediná v základní hrací době. To se stalo, když na začátku listopadu tento tým nabitý hvězdami, nestačil doma na Spartak Moskva. 

Avangard Omsk je tým, který je českým fanouškům známý nejvíce díky Jaromíru Jágrovi. Ten zde totiž hrál mezi lety 2008 až 2011. V letošní sezoně se hráčům tohoto klubu poměrně daří. Ve východní konferenci drží druhé místo za Kazaní s prozatímním ziskem 61 bodů. Nic na tom nezměnil ani středeční zápas v Petrohradu. 

Zobrazeno 2819 krát
Naposledy upraveno: st., 29. listopad 2017 22:37
Lukáš Sedlačík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste