Vytisknout tuto stránku
po., 4. prosinec 2017 20:02

Liga spravedlnosti prodělává milióny

Filmový plakát ligy spravedlnosti Filmový plakát ligy spravedlnosti Zdroj: https://www.flickr.com/photos/99357820@N06/33630875495
Hollywood – Liga spravedlnosti ještě ani neopustila filmová plátna a již je jasné, že se jedná o jedno z největších selhání společnosti DC Entertainment. A to ani ne z pohledu ne příliš kladných recenzí, ale hlavně co se týče jejich zisků. Na konci prvního víkendu, co film spustili do kin, vydělal jen něco málo okolo 96 miliónů dolarů. Přestože se toto číslo může zdát na první pohled vysoké, pravda je trochu jiná.

Tvorba filmu totiž údajně stála zhruba okolo tři sta miliónů, a to bez započítání peněz utracených za reklamní kampaň. To z Ligy spravedlnosti činí jeden z nejdražších filmů vůbec. Přesto se však zatím předběžně předpokládá, že celkový zisk filmu stěží dosáhne pěti set miliónů. Což je vzhledem k nákladům žalostně málo.

Dalším faktorem je, že pro celou franšízu DC měl být tento film klíčový, jelikož sjednocoval jejich největší superhrdiny dohromady stejně jako film Avengers v Marvelu. Nyní je však již jasné, že Liga spravedlnosti se k jejich úspěchu nepřiblížila ani z poloviny, jelikož výdělek Avengers byl již na konci prvního víkendu 207 miliónů.

Další osud DC hrdinů je tedy poněkud nejistý. Osud DC Entertainment prozatím spočívá na tom, jestli úspěchu dosáhne alespoň první samostatný film Aquamana v roce 2018 a druhý díl Wonder Woman plánovaný na rok 2019.

Zobrazeno 2145 krát
Naposledy upraveno: út., 12. prosinec 2017 16:51
Anna Himmelová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste