Vytisknout tuto stránku
po., 4. prosinec 2017 21:50

V Lize mistrů se rozhodne o postupujících

Logo Ligy mistrů Logo Ligy mistrů Zdroj: https://commons.wikimedia.org
Evropa - Nejslavnější klubová soutěž světa Liga mistrů má v úterý a ve středu na programu poslední zápasy základních skupin.

Švýcarského mistra Basilej s českými legionáři Tomášem Vaclíkem a kapitánem Markem Suchým čeká souboj na půdě Benfiky Lisabon, která je před úterním zápasem na posledním místě bez šance na postup. Švýcaři domácí zápas na St. Jakob-Park dokázali vyhrát v poměru 5:0. Basilej je před posledním zápasem skupiny na druhém místě s devíti body. Pěkně jsme to zamotali. Nahrává nám, že ani United ještě nemají nic jistého a musí proti CSKA hrát naplno. A náš zápas s Benfikou? Bude to fuška, domácí určitě nebudou chtít končit s nulou," řekl Vaclík v rozhovoru pro deník Sport. Je pohádka, že v téhle společnosti můžeme reálně myslet na osmifinále Ligy mistrů," uvedl český reprezentační gólman. Nejúspěšnější švýcarský tým posledních let čeká na postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů od sézony 2014/15, kdy v osmifinále vypadla s FC Porto.

Rozhodnuto již je ve skupině B, kterou vede s patnácti body PSG před Bayernem, který má na kontě dvanáct bodů. Tyto týmy si v úterý zahrají o vitězství ve skupině. V dalším zápase skupiny se bude hrát již jen o účast v play-off Evropské ligy. V tomto zápase se střetne Celtic, který v dosavadním průběhu Ligy mistrů získal tři body, oproti tomu Anderlecht jestě nebodoval. Na postup do jarních bojů potřebuje čtvrtfinalista loňského ročníku Evropské ligy vyhrát minimálně o tři góly.

Znamí jsou už také postupující ze skupiny H. Z této skupiny postoupí Tottenham Hotspur a Real Madrid. Londýňané si vítězství ve skupině zajistili v minulém kole na půdě Dortmundu výhrou 2:1 a především výhrou 3:1 ve Wembley proti Realu. Překvapivě z této skupiny do osmifinále nepostoupí Dortmund, který v posledním zápase skupiny bude na dálku bojovat už jen o účast v Evropské lize s Apoelem.

Besiktas, který již jistě postoupí do osmifinále se stane prvním tureckým týmem, který vyhraje zakladní skupinu Ligy mistrů. Se skupinovou fází se rozloučí zápasem proti nováčkovi z Lipska, který si zajistil účast v play-off Evropské ligy, ale stále může pomýšlet i na osmifinále Ligy mistrů. Největším zklamáním letošního ročníku Ligy mistrů je AS Monaco. Loňský semifinalista v dosavadním působení získal pouze dva body a po základní skupině se s Ligou mistrů rozloučí, což je jeden z nejhorších vysledků knížecího klubu v této soutěži.

Skupině F zatím dominuje Manchester City, který si zajistil postup do další fáze s velkým předstihem. V posledním zápase skupiny se Citizens utkají v Charkově se Šachťarem Doněck, který se nachazí v tabulce skupiny s devítí body na druhém místě. První Barcelona, která již má zajištěný postup, se střetne na Camp Nou se Sportingem, který je zatím se sedmi body na třetím místě a stále může pomýšlet i na postup. Lepší výchozí pozici má Juventus, který je s osmi body na druhém místě ve skupině a čeká jej v posledním zápase Olympiakos, který s jedním bodem již ztratil šanci na postup.

Ve skupině C první Chelsea má s deseti body jistý postup. O druhé postupové místo svedou souboj AS Řím a Atlético Madrid. Blíže mají k postupu s osmi body zatím Římané, kteří v posledním zápase změří síly s azerbajdžánským Karabachem. Atlético se utká v Londýně s Chelsea.

Liverpool, Sevilla a Spartak Moskva jsou zatím stále ve hře o postup ve skupině E. Nejblíže k postupu má Liverpool, který mohl po předchozím zápase v Seville již oslavovat, když v poločase vedl 3:0, ale domácí nakonec zápas dotáhli na remízu 3:3. V posledním kole se Liverpool střetne se Spartakem Moskva, který potřebuje k postupu nutně vyhrát, Liverpoolu stačí remíza. V druhém zápase skupiny se střetne Sevilla proti Mariboru, který ve skupině končí poslední.

Zobrazeno 2038 krát
Naposledy upraveno: út., 12. prosinec 2017 17:01
Adam Talla

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste