Vytisknout tuto stránku
so., 9. prosinec 2017 10:25

Radě pro rozhlasové a televizní vysílání přichází stížnosti na pořad Jaromíra Soukupa

Radě pro rozhlasové a televizní vysílání přichází stížnosti na pořad Jaromíra Soukupa Zdroj: Zdroj: facebook Barrandov.tv
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) obdržela stížnosti na jeden z pořadů Jaromíra Soukupa, ve kterém v úterý 5. prosince vystoupil mluvčí současného prezidenta republiky Jiří Ovčáček. Informoval o tom server iRozhlas.cz, pro který tuto informaci potvrdil předseda RRTV Ivan Krejčí.

Hradní mluvčí Ovčáček se zúčastnil živého vysílání pořadu Aréna Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. V hodinovém pořadu, který běží v hlavní vysílací čas, protěžoval prezidenta Miloše Zemana a snažil se pošpinit ostatní kandidáty. Mimojiné Jiřího Drahoše a Michala Horáčka, které označil jako neprospěšné pro lidi. Kulisu mu dělali diváci nesoucí transparenty „Ať žije Zeman.“

„Na zmíněný pořad už přišly stížnosti, tak se tím rada bude zabývat, ale nemohu předjímat výsledek,“ potvrdil Ivan Krejčí pro iRozhlas.cz. Ačkoliv je TV Barrandov soukromá televize, vlastněná mediálním magnátem Soukupem, zákon o provozování rozhlasového a televizního vysílání nařizuje poskytovat divákům objektivní a vyvážené informace.

Stížnosti na neobjektivitu se objevili už dříve

Není to poprvé, co se Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zaobírá stížnostmi na Soukupův pořad. V minulosti se totiž poslanci za hnutí ANO objevili jako hosté v každém dílu Duelu Jaromíra Soukupa od 7. května do 22. června tohoto roku. RRTV se tímto začala zabývat na konci července a požadovala vysvětlení od provozovatele vysílání Barrandov Televizní studio a.s.. Není totiž jasné, na základě jakého klíče byli politici zváni do debat. Soukup se obvinění snažil vyvrátit s tím, že ostatní zástupci stran pozvání do pořadu odmítli. RRTV mu nakonec uložila pouze upozornění.

Zobrazeno 2265 krát
Naposledy upraveno: po., 11. prosinec 2017 10:38
Anna Halamová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste