Vytisknout tuto stránku
po., 11. prosinec 2017 18:46

Hradec vyškolil Plzeň

hradecké vítězství hradecké vítězství Zdroj: mountfieldhk.cz Stanislav Souček
Hradecký hokejový stadion se včera otřásal v základech. Domácí Mountfield HK ve 30.kole extraligy překvapivě porazil vedoucí Plzeň, a to výsledkem 6:0. Hradečáci tím ukončili vítěznou sérii protivníků z Plzně. Tento zápas ale nebyl výjimečný pouze výsledkem. Hradecký fanklub pomáhal nemocnému Matějovi.  

 

Hradec Králové – Plzni se včera nedařilo. Hned po osmi minutách první třetiny inkasovali západočeši první gól. Ten vstřelil hradecký útočník a bývalý reprezentant Radek Smoleňák. Tento gól domácí nabudil k další ofenzívě. Další branku se domácím podařilo dát v 19.minutě díky zkušenému Bednářovi. Hradec odcházel do kabin po první třetině s dvougólovým náskokem.

V druhé třetině Hradec navýšil své vedení díky brance hradeckého odchovance Jana Bergera. Pro Bergera to byl první vstřelený gól extraligové sezóny. V poslední třetině se potvrdila dominance domácího týmu. Dvakrát se střelecky prosadil Červený a posledním, tedy šestým, gólem uzavřel skóre Oskars Cibulskis.

Asistent trenéra hostů Ladislav Čihák se po zápase vyjádřil jasně a stručně: „Bohužel jsme dneska neměli vůbec nic a Hradec zaslouženě vyhrál. Chci mu poblahopřát, protože předvedl dobrý výkon.“ Plzeň v tabulce výsledků stále vede. Po včerejším zápase ale ztratila náskok a Hradec je za ni v těsné blízkosti pouhých třech bodů.

Hradecký fanklub v tomto zápase nejen fandil, ale také pomáhal. Během zápasu vybíral peníze pro nemocného Matěje. Srdce na správném místě ukázali i hosté z Plzně. Debakl jejich týmu jim nedovolil zkazit náladu a hradeckým pomohli vybral přes 146 tisíc. 

Stáhnout přílohy:
Zobrazeno 2301 krát
Naposledy upraveno: út., 12. prosinec 2017 17:48
Anna Hovorková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste