Vytisknout tuto stránku
čt., 18. leden 2018 22:21

Prezidentské debaty odvysílá Česká televize a Prima

Miloš Zeman a Jiří Drahoš se utkají ve dvou duelech Miloš Zeman a Jiří Drahoš se utkají ve dvou duelech Zdroj: www.novinky.cz
Praha –  Nejasnosti doprovázené s vysíláním prezidentských debat se vyřešily. Prezidentští kandidáti Jiří Drahoš a Miloš Zeman se utkají v České televizi a na televizi Prima. Ačkoliv Zeman potvrdil účast ve čtyřech televizích, Drahoš stále trvá na dvou debatách.

Druhé kolo prezidentských voleb se koná již za týden a boj o prezidentské křeslo vrcholí. Dva nejsilnější kandidáti Jiří Drahoš a Miloš Zeman se střetnou v celkem dvou prezidentských duelech, které odvysílá Česká televize (ČT) a komerční televize Prima. První debata se bude vysílat v přímém přenosu již v úterý 23. ledna na Primě pod názvem Česko hledá prezidenta. V hledišti Hudebního divadla Karlín, kde se debata odehraje, budou mít oba kandidáti k dispozici čtyři sta míst pro své příznivce. Česká televize debatu odvysílá o dva dny později, ve čtvrtek 25. ledna z pražského Rudolfina.

Současný prezident Miloš Zeman však potvrdil účast i dalším dvěma televizím. Kromě TV Barrandov je to i TV Nova. Ta ještě čeká na vyjádření druhého kandidáta Jířího Drahoše. „Pokud se Jiří Drahoš rozhodne debaty nezúčastnit, TV Nova odvysílá hodinový rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem, který bude moderovat Rey Koranteng,“ uvedla mluvčí Novy Jana Ondrejechová. Drahoš ovšem trvá na tom, že více jak dva duely by byly pro diváky nudné. Proto na středečním setkání s voliči v Plzni potvrdil, že se debaty na TV Nova nezúčastní, bude totiž v Brně a Ostravě.

V České televizi bude debatu moderovat Světlana Witowská. „Světlana je zkušená moderátorka, která dlouhodobě odvádí výborné výkony v rozhovorech s vrcholnými politiky,“ uvedl na twitteru České televize ředitel zpravodajství a sportu ČT Zdeněk Šámal. Witowská tuto pozici přijala poté, co moderátor Václav Moravec odmítl debatu moderovat s tím, že nebude dělat hromosvod pro kritiku České televize současné hlavě státu Miloši Zemanovi. Na Primě se tohoto úkolu zhostí Karel Voříšek.

Oba kandidáti se pečlivě připravují

Jiří Drahoš uvedl, že čeká, že v debatách přijdou i podpásové údery, nicméně i na to se se svým týmem připravuje. „Nebojím se jeho rétoriky. Kdy kdo slyšel naposledy Miloše Zemana debatovat. Poslední debata byla s Karlem Schwarzenbergem, podle mého,“ uvedl Jiří Drahoš. Miloš Zeman si podle slov mluvčího Jiřího Ovčáčka v Lánech 'pečlivě studuje podkladové materiály, které mu k duelům připravili spolupracovníci'. „A především promýšlí taktiku pro debaty s Jiřím Drahošem,“ dodal Ovčáček.

Zobrazeno 2253 krát
Naposledy upraveno: čt., 25. leden 2018 11:04
Kristýna Janošková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste