Vytisknout tuto stránku
po., 22. leden 2018 15:25

Bába z ledu má nejvíce nominací na Českého lva

Ukázka z rodinného filmu Bába v ledu Ukázka z rodinného filmu Bába v ledu Zdroj: ČFTA
ČESKÁ REPUBLIKA – Minulý týden vyhlásila Česká filmová a televizní asociace (ČFTA) nominace pro jubilejní 25. ročník udílení cen Český lev. Film režiséra Bohdana Slámy Bába z ledu získal nominace ve všech patnácti kategoriích.

V kategorii nejlepší film mu budou konkurovat snímky Kvarteto v režii Miroslava Krobota, životopisné drama Davida Mrnky Milada, film s druhým největším počtem nominací z dílny Jana Svěráka Po strništi bos a film Špína Terezy Nvotové. 136 akademiků vybíralo z pětadvaceti celovečerních hraných a animovaných filmů.

Na tiskové konferenci ČFTA kromě nominací vyhlásila i vítěze ceny filmových fanoušků, kterým byl Jan Svěrák za svůj již zmíněný filmový počin Po strništi bos. „Cena od diváků je bezvadná. My doma pracujeme za pochvalu, proto se i s tátou vzájemně chválíme, aby se nám chtělo pracovat dál. Když nás pochválí diváci, že se jim film líbil, tak máme hned chuť do dalšího díla," řekl ČTK Jan Svěrák.

Vítězové si převezmou své ceny druhou březnovou sobotu v pražském Rudolfinu. Již podruhé je bude uvádět slovenská moderátorka Adela Vinczeová. Ke dvacátým pátým narozeninám dostane Lev i novou podobu sošky, na jejíž podobě bude spolupracovat sklárna Rückl. Její výroba se tak vrací do nižborské sklárny.

Zobrazeno 2306 krát
Naposledy upraveno: st., 24. leden 2018 06:12
Barbora Štěpánová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste