Vytisknout tuto stránku
st., 28. únor 2018 20:47

Pardubičtí hokejisté mohou bojovat o play off

Matěj Beran před gólmanem Petráskem Matěj Beran před gólmanem Petráskem Zdroj: hcdynamo.cz
Pardubice - Padesáté kolo hokejové Tipsport extraligy přineslo zajímavou podívanou. Na pardubický led přijela litvínovská Verva, která už má jistou účast v play out, tedy baráži. Naopak domácí jsou stále v boji o přímý postup do play off a výhra nad Litvínovem by jim zajistila alespoň předkolo. Po těsném výsledku 2:1 se pardubičtí vyhoupli na šesté místo a play off mají ve svých rukou.

Úvodní třetina byla z obou stran spíše opatrnější. Ani jeden z týmů se do vyložené gólové šance neprobojoval. Prvních deset minut nabídlo dvě přesilové hry. Tu první si zahráli litvínovští, kteří početní výhodu nevyužili stejně tak, jako pár minut na to pardubičtí hokejisté. První větší šance přišla až ve třinácté minutě, kdy domácí Marosz jen těsně minul tyč soupeřovy branky. Na konci třetiny dostali pardubičtí dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě a hosté si část přesilové hry přenesli do další třetiny.

První gól zápasu nejspíš odvrátila teč Petra Čáslavy, od kterého se puk odrazil mimo tři tyče domácího gólmana. Těsně po skončení oslabení poslal trestaný Sýkora puk na Kauta a ten rozradostnil domácí fanoušky prvním gólem zápasu. Ve dvacáté páté minutě nedokázali litvínovští využít špatnou rozehrávku Dynama, Kacetl Hüblovu střelu pokryl. Hübl nevyužil ani další špatnou pardubickou rozehrávku, a i přes dostatek času netrefil puk dobře, poslal jej do ochranné sítě.

Do třetí třetiny vstupovali hokejisté za stavu 1:0 pro Pardubice. Litvínovští měli ještě dostatek času se zápasem něco udělat. Hübl pro Litvínov vybojoval přesilovou hru, když ho u zakončení přidržel Ščotka a vysloužil si tak dvě minuty. Tuto nabídku na vyrovnání zápasu ale litvínovští nevyužili. Naopak mohl ve čtyřicáté sedmé minutě navýšit na 2:0 Poulíček, což se mu nakonec nepovedlo, trefil pouze Petráskův beton. Necelé čtyři minuty před koncem zvýšil skóre Rostislav Marosz, který z přečíslení dva na jednoho situaci využil. Dvě minuty před koncem třetiny odvolali litvínovští brankaře. Kontaktní gól se jim nakonec v čase 58:50 povedlo vsítit. Další branku už ale přidat nedokázali, a tak z Pardubic odjeli s prázdnou. Naopak domácí mohou slavit jisté předkolo a navíc ještě zabojovat o přímý postup do play off.

Branky a nahrávky: 22. M. Kaut (P. Sýkora, Mojžíš), 57. Marosz (Čáslava, Rolinek) – 59. J. Mikúš (Trávníček, V. Hübl)

Zobrazeno 2070 krát
Naposledy upraveno: st., 7. březen 2018 14:24
Kateřina Štoudková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste