Vytisknout tuto stránku
ne., 4. březen 2018 18:51

Hvězdy profesionálního wrestlingu míří do Prahy

Wrestlerské hvězdy se ukáží v Praze! Wrestlerské hvězdy se ukáží v Praze! Zdroj: World Wrestling Entertainment
Praha – Po dlouhých devíti letech se hvězdy americké wrestlingové společnosti World Wrestling Entertainment vrací do České Republiky potěšit fanoušky. 13. května příznivci v O2 Aréně budou svědky této velkolepé sportovní zábavy, která se v USA těší velké sledovanosti a velké akce jsou často úplně vyprodané. Lístky na událost v České republice ale jsou a lze je zakoupit v síti Ticketportal. Ceny se pohybují od 990 do 1790 korun. V prodeji jsou ještě i VIP balíčky, které obsahují třeba i setkání s hvězdami WWE a tady se ceny pohybují od 4700 do 7700 korun.

Společnost World Wrestling Entertainment (dále jen WWE) je gigantem této sportovní zábavy na území Spojených Států, ale i celosvětově a vydává se na turné po Evropě pobavit své fanoušky. Tentokrát na seznamu měst nechybí ani Praha, která se této události dočká po dlouhých devíti letech. Půjde o velmi energickou show, která bude obsahovat plno zvratů a napětí.

V Praze se objeví špička WWE. Na seznamu hvězd nechybí současný šampion WWE A.J. Styles, který svým umem oslnil celý svět a velkých úspěchů dosáhl i v Japonsku, kde stál v čele slavné frakce Bullet Club. Součástí bude i Kevin Owens, který byl jeden z pilířů na nezávislé scéně, ale po příchodu do WWE zažila jeho hvězda doslova raketový start. Za zmínku stojí úspěch zisku titulu v WWE NxT a po přesunu do show WWE Monday Night Raw následně tituly Universal, Interkontinentální a šampiona Spojených států. Další hvězda, která v Praze nebude chybět je Shinsuke Nakamura. Dlouhá léta tento borec působil v Japonsku, kde patřil mezi největší hvězdy, nicméně přesun do WWE jeho slávu posunul ještě výš a v současnosti patří mezi nejoblíbenější wrestlery v současnosti.

Wrestling je i pro ženy!

Že je profesionální wrestling pouze mužskou záležitostí? Tuhle myšlenku vyvrátí v Praze hned trojice dam, mezi nimiž nebude chybět současná šampionka ženské divize Charlotte Flair, jenž navazuje na rodinnou tradici a kráčí v šlépějích svého otce Rica Flaira. Ne nadarmo patří mezi jednu ze zakladatelek tzv. „Ženské revoluce“ v tomto byznysu. Společně s ní se objeví i temperamentní Irka Becky Lynch a bývalá roztleskávačka NBA týmu Orlanda Magic Naomi.

Součástí bude i velmi oblíbený tým The New Day složený z wrestlerů Big E, Kofi Kingston a Xavier Woods, jejichž popularita je tak velká, že WWE se rozhodla i prodávat snídaňové cereálie s jejich podobiznami na obale. Dále nebude chybět třeba bývalý šampion WWE Jinder Mahal, bývalý hráč Národní Fotbalové Ligy Baron Corbin, či třeba parťák Kevina Owense z nezávislé scény a v současnosti i v WWE Sami Zayn.

Co to ten wrestling je?

Jedná se o profesionální sport, kde jsou však zápasy předem domluvené. Wrestling ovšem obsahuje prvky souboje a sportu. Jde o oblíbenou zábavu po celém světě, nejrozšířenější však po USA, Kanadě, Japonsku a Mexiku. Mezi největší společnosti této zábavy patří World Wrestling Entertainment, kterou vlastní Vince McMahon. Ovšem mezi fanoušky jsou populární i další společnosti jako je Lucha Underground, Ring of Honor nebo New Japan Pro Wrestling.

Zobrazeno 3417 krát
Naposledy upraveno: st., 7. březen 2018 15:22
Tomáš Hlaváč

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste