Vytisknout tuto stránku
st., 7. březen 2018 14:43

Slavičín se schová za Valašské Křoví

Domácí soubor SemTamFór Domácí soubor SemTamFór Zdroj: archiv SemTamFór
Slavičín – Šestnáctý ročník divadelní přehlídky Valašské Křoví pořádané divadelním souborem SemTamFór opět obsadí slavičínskou sokolovnu. Diváci se mohou těšit na přehlídku divadelních souborů a jejich tvorby z celé České republiky. Pětidenní festival letos začíná ve čtvrtek 8. března představením pro základní školy a vyvrcholí v neděli tradiční pohádkou pro děti. Vstupenky na jednotlivá představení budou k dispozici před začátkem každého z nich.

Během čtyřdenního programu plného divadla se divákům představí mimo jiné také Slovanský tyátr z Olomouce se svou veselohrou Ššš! Fanda Dudák. Minulý rok divákům představili zpracování Maryši bratří Mrštíků, za kterou si odvezli cenu za inscenaci. Pro veřejnost budou přístupné také diskuze s odbornou porotou, které se budou odehrávat na Horákově vile. V porotě zasedne umělecký šéf Divadla A. Dvořáka v Příbrami Milan Schejbal, dramaturg Městského divadla Brno Miroslav Ondra a dramaturg České televize Luděk Horký. 

„Divákům bych doporučil všechna představení. Valašské Křoví je přece jen festival a festivalová představení mají úplně jinou atmosféru. Doporučuji užít si Křoví nejen jako jednotlivá představení, ale hlavně jako celek“ zve na Křoví umělecký šéf divadla SemTamFór Jan Julínek. On osobně si nenechá ujít žádné představení. „Nemůžu vypíchnout jedno představení, většina souborů jezdí do Slavičína mnoho let, a jezdí za slavičínskými diváky nadšení a rádi. Já si nenechám ujít ani jedno představení, o sobotním koncertu ani nemluvě," dodává.

Zobrazeno 2263 krát
Naposledy upraveno: čt., 8. březen 2018 20:37
Kristýna Sudková

To, že nepoznám levou a pravou stranu, ještě neznamená, že nevím kam jít.

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste