Vytisknout tuto stránku
st., 14. březen 2018 08:08

Volejbalistky Olomouce bodovaly na domácí palubovce

Volejbalistky Olomouce porazily tým z Liberce 3:1 Volejbalistky Olomouce porazily tým z Liberce 3:1 Zdroj: volejbalolomouc.cz
Olomouc - Den po odehraném finále Středoevropské ligy MEVZA, odkud si olomoucké volejbalistky přivezly stříbrnou medaili, nastoupily na domácí palubovce proti volejbalistkám z Liberce. Po sérii vyrovnaných setů nakonec vysokoškolačky udolaly liberecký tým a mohly se tak radovat z tříbodového vítězství.

I přesto, že měly volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc druhé místo v tabulce jisté, byl před nimi nelehký úkol. Po noci strávené v autobuse a navíc v zápase před domácím publikem se v televizním utkání postavily týmu Dukla Liberec, který v tabulce volejbalové extraligy žen figuruje na čtvrtém místě.

První dva sety nabídly divákům vyrovnané výkony obou týmů. I když na začátku prvního setu Olomoučanky na liberecký tým ztrácely, zlepšení na příjmu jim přineslo vyrovnaný stav 14:14. Po tříbodové šňůře si pak olomoucké volejbalistky zajistily vedení, které si udržely až do konce, a první set tak vyhrály 25:22. Druhý set nabídl divákům podobný průběh jako ten první, ale díky kvalitnímu podání se z vítězství 25:22 nakonec radoval tým z Liberce.

Třetí set se nesl ve znamení domácích. Za stavu 6:6 byl set ještě vyrovnaný, poté však nastala bodová palba Olomoučanek, díky které se dostaly do vedení 19:10. Liberecký tým sice bodový náskok Olomouce snížil, ale dotáhnout se na ni už nedokázal. Olomouc vyhrála třetí set 25:17 a šla tak do vedení 2:1 na sety.

Hned v úvodu čtvrtého setu se olomoucké volejbalistky ujaly vedení a s tříbodovým náskokem si šly pro vítězství v zápasu. Liberec se ale postaral o napínavou koncovku, když vyrovnal na stav 17:17 a těsný náskok si udržel až do samotného konce. Olomoučanky nakonec přemohly únavu nastřádanou z předchozích dnů a s výsledkem 25:23 si tak připsaly další tři body do tabulky. „Byl to těžký zápas a každá z nás si hrábla na dno sil. Pochvala patří všem hráčkám a také divákům, kteří vytvořili fantastickou atmosféru, a byl by hřích před nimi prohrát,“ sdělila po zápase kapitánka týmu Katarína Dudová, vyhlášená nejlepší hráčka zápasu.

Další zápas čeká olomoucké volejbalistky už tuhle sobotu, a to opět na domácí půdě. Sobotní zápas odstartuje sérii bojů v play-off, ve kterých se tým Olomouce střetne s týmem Olymp Praha.

Zobrazeno 1748 krát
Naposledy upraveno: st., 14. březen 2018 20:21
Eliška Nováková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste