Vytisknout tuto stránku
po., 19. březen 2018 20:58

Stop kožešinám řekla i Donatella Versace

Donatella Versace Donatella Versace Zdroj: Instagam @Donatella_Versace
Olomouc- Módní průmysl bez kožešin? Ještě před pár lety byla tato myšlenka pro většinu luxusních návrhářů doslova nepředstavitelná, ale momentálně je možné, že k tomu opravdu dojde. K situaci kromě značek jako Michael Kors, Gucci nebo Furla, které už kožešinám ze svého sortimentu daly sbohem, řekla své i Donatella Versace. Sestra ikony módního světa a návrháře Guanniho Versace, který je už 21 let po smrti. Versace si však stále drží jméno, které je známkou toho nejvyššího luxusu.

Dědička velké módní značky v rozhovoru pro portál 1843 uvedla, že kožešiny už jsou pro ni pasé. „Kožešina? Od toho dávám ruce pryč," řekla. „Nechci zabíjet zvířata, jen abych z toho vytvářela módu. Není to správné."

Ačkoli dříve prosazovala jiný názor, dnes už je tomu (naštěstí) jinak. Značka, mezi jejíchž fanoušky patří známé tváře jako je Rihanna, Kate Moss nebo Naomi Cambell, si tak otevírá cestu k přírodě a zastáncům životního prostředí. Otázkou už zůstává jen doba, kdy nastane absolutní zákaz živých kožešin pro lidské potěšení. Versace ale napříč tomuhle vyjádření stále nabízí polštář z kožešiny v přepočtu za 30 tisíc korun. Ovšem i ten za chvilku stáhnou z prodeje, takže u Versace se už žádné kožešiny nejspíše nedočkáme. Koneckonců ruku v ruce s přírodou jde už pár let například Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Donna Karan, Stella McCartney a spousty dalších.

Zobrazeno 1855 krát
Naposledy upraveno: so., 24. březen 2018 16:41
Kristýna Michalčíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste