Vytisknout tuto stránku
ne., 25. březen 2018 21:02

Rude Boys Rally! Cocotte Minute a Pio Squad se předvedli ve Zlíně

Rude Boys Rally Tour Rude Boys Rally Tour Zdroj: Facebook Cocotte Minute
Zlín – Cocotte Minute mají rádi šílené věci a především netradiční turné. Po roční přestávce se znova ukázali v sobotu 24. března ve Zlíně a tentokrát si jako hosta přivezli hip hopovou formaci Pio Squad. Že tato kombinace nedává smysl? Kdepak! Klub Fénix se příjemně bavil a došlo i na crowd surfing, kde jako prkno posloužily dveře od toiky.

Samotný začátek tohoto zábavného večírku nezačal zrovna růžově. Na samotné vpuštění do klubu si museli fanoušci počkat více než o 40 minut déle. Dle dostupných informací měli Cocotte Minute problémy s technikou, z toho důvodu se dveře klubu otevřely se zpožděním. Po zhruba půl hodině, kdy už byl Fénix slušně zaplněný, se na stage objevili Pio Squad z Jihlavy a svým pětačtyřicetiminutovým setem skvěle zahřáli publikum. Fanoušci se dočkali i společného songu Rude Boys Rally obou vystupujících kapel, kterou si připravily pro stejně pojmenované turné. Mezi všemi přítomnými fanoušky bylo však jasné, kdo je pro ně ta hlavní hvězda večera.

(Nu)Metal dětem!

Cocotte Minute patří mezi legendy české metalové scény, ale to neznamená, že by měli zpomalit. Setlist byl převážně tvořený skladbami z posledního úspěšného alba Rituál, Kmen a Srdce a Kmen, jenž je raritní, protože je nahráno jako živý koncert. Zazněly ale i skladby ze starší tvorby jako je například Bratře nedovol, Můj čas a Měl bych tě sejmout. Na řadu přišly však i novinkové singly Zapal a Králům Koruny. Celý večer otevřela titulní skladba z posledního alba Bordel. A stejně podle názvu písničky by se dala nazvat i atmosféra, která v klubu v ten moment zavládla. Kotel v průběhu koncertu neměl konce. Úsměvy hýřila i kapela, která si vystoupení taktéž hodně užívala. Zpěvák Martin Zeller opět nevynechal své oblíbené skoky z balkónu do lidí a následně společné pogo s ostatními pod pódiem.

Že se dá crowd surfing provozovat na spoustě věcí, Cocotte Minute předvádějí často. Mezi oblíbené předměty patří nafukovací člun. Tentokrát se kapela však překonala i po vtipné stránce. Po menší odmlce se Zeller objevil se dveřmi od mobilního WC a hned na to už si surfoval po rukách všech ve zlínském klubu. Závěr patřil skladbám Tanči, Kopem a snad již nesmrtelné Bastard. Tato trojice doslova sebrala všem přítomným všechny zbytky energie. Celkový dojem z koncertu byl velmi pozitivní. Ačkoliv někteří mohou říct, že se nejedná o nic nového a dále vyčíst třeba slabou interakci kapely s fanoušky. Suma sumárum byla show povedená a měla vše, co by kvalitní vystoupení mělo mít. A to i včetně dobrého ozvučení, které v klubu Fénix není vždy ideální.

Rude Boys Rally Tour pokračuje další zastávkou v pátek 6. dubna v Kolíně a pokračovat bude až do 21. dubna kde poslední show odehrají Cocotte Minute v Českých Budějovicích.

Zobrazeno 2078 krát
Naposledy upraveno: út., 27. březen 2018 00:33
Tomáš Hlaváč

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste