Vytisknout tuto stránku
po., 26. březen 2018 22:30

Ben Howard se chystá do Česka

Britský písničkář Ben Howard Britský písničkář Ben Howard Zdroj: www.adjbrown.com
Praha – Britský písničkář Ben Howard se poprvé představí v Česku, kde v rámci evropského turné předvede svá dvě vydaná alba. Na vystoupení se mohou fanoušci těšit v sobotu 9. června ve Velkém sále Lucerny v Praze od sedmi večer.

Po lístcích se jen zaprášilo, když produkční společnost Fource oznámila historicky první český koncert britského muzikanta Bena Howarda. Ten měl původně vystupovat v Divadle Archa, ale kvůli velkému zájmu se místo konání přesunulo do Velkého sálu Lucerna a lístky jsou tak opět k dostání, a to jak na oficiálních stránkách, tak na portále GoOut a v síti Ticketpro za 895 korun.

Ben Howard vyrazí v květnu na evropské turné, v rámci kterého zahraje skladby ze svých dvou alb s názvy Every Kingdom a I forget where we are. Mimo Prahu navštíví také jiná města jakými jsou například Lisabon, Porto, Oslo, Varšava či Paříž.

Fanoušci indie folku se mohou těšit na Howardovu tvorbu, jež je ovlivněná například písněmi amerických hudebníků Simona & Garfunkela či písničkářkou Joni Mitchell. Ve svých začátcích v roce 2008 se proslavil především jako předskokan na turné australského muzikanta Xaviera Rudda, na němž si vytvořil silnou fanouškovskou základnu. Později pak vydal EP These Waters nebo Old Pine. V roce 2011 debutoval Ben Howard albem Every Kingdom, které bylo dokonce nominované na Mercury Prize. To mu rovněž pomohlo k vítězství v BRIT Awards v kategorii British Breaktrough Act a British Solo Male Artist. Se svým druhým albem I forget where we are se v roce 2014 dostal na první místo v žebříčku U.K. charts a od roku 2017 hraje s kapelou A Blaze of Feather. Ben Howard patří v současné době mezi nejznámější alternativní hudebníky. Na své facebookové stránce čítá více než devět set tisíc fanoušků a na YouTube kanálu jeho tvorbu sleduje více než dvě stě tisíc lidí. 

Zobrazeno 3075 krát
Naposledy upraveno: út., 27. březen 2018 00:27
Kristýna Janošková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste