Vytisknout tuto stránku
st., 11. duben 2018 11:10

Tým z města Beatles pokračuje ve svém tažení Ligou mistrů

Hráči slaví gól M.Salaha Hráči slaví gól M.Salaha Zdroj: Liverpool F.C.
Liverpool - Po deseti letech Liverpool F.C. postupuje mezi čtyři nejlepší kluby Evropy. Poté, co v odvetném zápase opět porazil Manchaster city a vyhrál tak bitvu o Anglii.

Od začátku bylo jasné, že se bude hrát akraktivní a útočný fotbal. Svěřenci kouče Pepa Guardioly museli dostat balón za záda Liverpoolského brankáře Kariuse minimálně třikrát, aby dokázali stáhnout tří gólové manko z prvního zápasu, který se hrál na domácím stadionu Liverpoolu Anfield road. Možná proto bývalý trener Bayernu Mnichov a Barcelony sáhl po rozestavění 3-1-3-3. Okamžitě po začátku zápasu se bleděmodrá útočná mašinérie Manchasteru City pustila do obrany Liverpoolu vedenou holandským obrem a nejdražším obrancem v historii Virgilem van Dijkem.

Ve druhé minutě příšel pro Reds šok. Dítě liverpoolského fotbalu, pro mnohé fanoušky zrádce klubu, Raheem Sterling po chybě van Dijka přesnou nahrávkou nalezl Jesuse, který šanci nepromrhal a dal tak důvod k radosti fanouškům Citizens. Od té doby se zápas až do konce poločasu nesl ve stejném duchu. Manchaster City zaparkoval na polovině soupeře a bušil do brány soupeře jako kladivo do kovadliny. Německý trenér na lavičce liverpoolského celku Jurgen Klopp si mohl oddechnout, když Lovren hlavou tečoval střelu Silvy a ta skončila na tyči. Celý poločas se utočné trio Reds Salah, Mané, Firmino nedostala do vyložené gólové příležitosti. Možná poslední šance Liverpoolu předznamenala další vývoj zápasu. Stačilo, aby Oxlade-Chamberlain prokličkoval do šestnáctky, narazil si balón se Salahem a mohl střílet do prázdné brány. Z ostrého úhlu však minul.

Nevíme, co řekl Jurgen Klopp svým svěřencum v šatně během přestávky, ale do druhého poločasu vešel na trávník úplně jiný tým. Liverpool začal hrát svůj útočný styl hry. Od té chvíle se hra přelévala z jedné strany na druhou a španělský sudí Antonio Miguel Mateu Lahoz se měl co ohánět. Během celého utkání rozdal šest žlutých karet. V padesáté šesté minutě se Mané vřítil do šestnáctky Citizens za balónem. Hnal se jako lev honící antilopu. Míče vyraženého Endersonem se zmocnil nejlepší
střelec Premier League Salah a chladnokrevně zabil všechny naděje Citizens na postup. Poslední hřebíček do rakve klubu Manchaster City zabouchl Firmino, stvrdil výhru Liverpoolu 1:2 a jeho postup do semifinale Ligy mistrů.

 

Zobrazeno 1854 krát
Naposledy upraveno: ne., 15. duben 2018 18:47
Jan Horejš

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste