Vytisknout tuto stránku
út., 17. duben 2018 01:24

Muzikálový hit Mamma Mia! se vrací na filmová plátna

Mamma mia! Už je to zase tady! Mamma mia! Už je to zase tady! Zdroj: Facebook filmu Mamma Mia!
Kdo by neznal slavný americký muzikál z roku 2008 s úžasnou Meryl Streep v hlavní roli svobodné matky Donny a jejími dávnými letními láskami Billem, Harrym a Samem? Fanoušky jistě potěší, že se chystá druhý díl s názvem Mamma mia 2: Here we go again, ve kterém se některé z postav vrátí v čase. Těšit se tedy opět můžeme na Amandu Seyfried coby filmovou dceru Streepové, jejíž podobu v mládí ztvární Lily Jamesová, ale také její potenciální otce, v jejichž rolích zazáří Stellan Skarsgard, Colin Firth a Pierce Brosnan. Celou komedii navíc obzvláštní i zpěvačka Cher v roli Amandiny babičky.

Děj se bude prolínat nejen v minulosti a nevázaných letech Donny, ale také v přítomnosti Donniny dcery Sophie, která čeká dítě a má určité obavy, aby její dítě nebylo v budoucnosti stejně divoké jako jeho babička.

První filmové zpracování největších hitů skupiny Abba, vytvořené dle předlohy muzikálu určeného pro divadelní prkna, se díky výdělkům přes 458 milionů dolarů pyšnilo titulem nejvýdělečnějšího hraného muzikálu (tento rekord byl překonán až roku 2017 při uvedení muzikálové pohádky Kráska a zvíře). Dále pak i titulem nejvýdělečnějšího filmu režírovaného ženou, (což bylo pokořeno taktéž roku 2017 snímkem Wonder Woman). Film však nezískal jen uznání a chválu, ale také kritiku, a to dokonce tu nejvyšší – zlatou malinu „vyhrál“ Pierce Brosnan za nejhorší výkon ve vedlejší roli.

Premiéra druhého dílu je naplánovaná na 19. července tohoto roku.

Zobrazeno 2505 krát
Naposledy upraveno: pá., 27. duben 2018 13:49
Petra Besedová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste