Vytisknout tuto stránku
út., 17. duben 2018 11:15

Jandač končí u reprezentace a míří do KHL

Trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač Trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač Zdroj: osobnosti.cz
Praha – Pár posledních týdnů žila tahle informace svým vlastním životem, nyní je oficiální. Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač po mistrovství světa v Dánsku skončí u národního týmu spolu se svým dosavadním asistentem Josefem Kalousem. Oba podepsali smlouvu u ruského týmu Metallurg Magnitogorsk, hrajícího Kontinentální hokejovou ligu. O jejich nástupcích u národního týmu svaz dosud neinformoval.

„V této chvíli se věnuji výhradně mistrovství světa a veškeré úsilí směřuji k turnaji v Dánsku," uvedl Jandač v prohlášení.

Devětačtyřicetiletý Jandač převzal národní tým v polovině roku 2016 a reprezentaci vedl mimo jiné při Světovém poháru 2016 v Torontu, při světovém šampionátu 2017 v Paříži nebo na Zimních olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu. V současnosti připravuje reprezentaci na Carlson Hockey Games v Pardubicích, Švédské hokejové hry a především na mistrovství světa, které budou v květnu 2018 hostit Kodaň a Herning. Ze všech výše zmiňovaných akcí národní tým medaili nepřivezl – na Světovém poháru skončil šestý, na posledním mistrovství světa sedmý a při letošních olympijských hrách mu připadla nepopulární bramborová pozice. Česko získalo medaili ze světového šampionátu naposledy v roce 2012 na MS ve Finsku a Švédsku, tehdy stál na střídačce Alois Hadamczik. Jandač tak má poslední šanci získat s týmem medaili na velké akci.

V hokejovém zákulisí se jako možní nástupci u národního týmu nejvíce skloňují dvě jména. Martin Straka z Plzně a Libor Zábranský z Komety Brno. Otázkou zůstává, jak vyřeší případné odchody ze střídaček svých klubů, kde jsou zároveň i majiteli. Mezi fanoušky zůstává populární možností návrat dvou předchozích koučů národního týmu, tedy Aloise Hadamczika a Vladimíra Vůjtka.

Zobrazeno 1790 krát
Naposledy upraveno: po., 23. duben 2018 10:54
Matěj Soukup

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste