Vytisknout tuto stránku
čt., 19. duben 2018 10:48

Nezastavitelný LeBron James dovedl Cleveland k důležitému vítězství

Lebron James v dresu Clevelandu Cavaliers Lebron James v dresu Clevelandu Cavaliers Zdroj: webové stránky NBA
Cleveland - Třiatřicetiletý rodák z Akronu dnes v noci nastřílel v druhém zápase playoff proti Indianě 46 bodů. K tomu přidal dvanáct doskočených míčů, pět asistencí a hlavně jeho zásluhou vyrovnal Cleveland stav série na 1:1.

Hlavní kandidát na zisk ocenění pro nejužitečnějšího hráče NBA využil trápení hostujícího celku v úvodu utkání, proměnil šest ze sedmi pokusů a získal pro svůj tým vedení 13:0. Až po čtyřech minutách první čtvrtiny prolomil střeleckou smůlu Indiany chorvatský reprezentant Bojan Bogdanovič úspěšným trestným hodem. Vzápětí ale proměnil střelu zpoza tříbodového oblouku opět Lebron James a Cleveland vyhrál úvodní desetiminutovku 33:18.

První akci jsem měl zakončit já a spadlo to tam. Po soupeřově ztrátě jsem se zase dostal k míči a opět propadl obroučkou. Chytil jsem rytmus, hrál jsem v obrovské pohodě a zkoušel, jak dlouho to vydržím. Chtěli jsme hlavně chytit začátek, ne jako v prvním utkání, což se nám povedlo. Byl to prostě můj zápas,“ neskrýval nadšení ze svého výkonu James.

Ve zbytku zápasu se herní projev Indiany zlepšil a minutu před koncem základní hrací doby ztrácela na Cleveland pouze tři body. Viktor Oladipo, který s 22 body táhnul Indianu, mohl dokonce vyrovnat. Svou střelu ale neproměnil a Cleveland uhájil cenné vítězství.

Chtěli jsme, aby Lebron od první minuty udával tón zápasu a on to udělal. V úvodu chodil agresivně do koše, proměňoval těžké střely z výskoku. Snažili jsme se naši taktiku neměnit a všechno jsme hráli na něj, protože se mu dařilo. Když ale Lebron vystřídal, měli jsme problémy a soupeř začal stahovat náš bodový náskok. Když se pak James na hřiště vrátil, zase si dělal, co chtěl a jako správný kapitán nás dovedl k vítězství," dodal trenér Clevelandu Tyronn Lue.

 

Utah překvapil Oklahomu

Trenér Utahu Quin Snyder se mohl spolehnout především na Donovana Mitchella, který nastoupil i se zraněním nohy z prvního zápasu. Velký aspirant na zisk ocenění pro nejlepšího nováčka roku strávil na palubovce dvaačtyřicet minut, během kterých zaznamenal 28 bodů a 6 doskoků. K němu se přidali jeho spoluhráči Ricky Rubio a Rudy Gobert. První zmiňovaný si na své konto připsal 22 bodů a 9 asistencí, druhý 20 bodů a 16 doskoků. Hlavně díky této trojici Utah zvítězil na palubovce Oklahomy a získal výhodu v sérii, která se hraje na čtyři vítězná utkání.

Nejlepší tým základní části si poradil s outsiderem

I na druhý pokus byli domácí basketbalisté Houstonu úspěšní, když zvítězili nad mladým týmem Minnesoty 102:82. Nedařilo se největší hvězdě Houstonu Jamesi Hardenovi. Ten nastřílel v prvním utkání 44 bodů, dnes v noci pouze 12 při střelbě dva jedenáct z pole. Hardena zastoupil zkušený rozehrávač a další hvězda zámořské NBA Chris Paul, který zaznamenal 27 bodů a 8 asistencí. Houston vede v sérii 2:0. Následující dvě utkání jsou na programu v neděli a úterý, tentokrát v Minneapolis.

Zobrazeno 1641 krát
Naposledy upraveno: po., 23. duben 2018 21:18
Lukáš Bukovjan

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste