Vytisknout tuto stránku
út., 24. duben 2018 21:52

Na ptáky jsou krátký všechny generace

Janek Ledecký & Band Janek Ledecký & Band Zdroj: Kateřina Štoudková
Tradiční Velkoopatovická pouť opět přitáhla spoustu návštěvníků. Slunečné počasí nenechalo doma sedět spousty lidí z Velkých Opatovic i jejich okolí. Nejvíc táhla hlavní hvězda programu, Janek Ledecký & Band. Jeho rock ‘n‘ rollová show zaplnila areál bývalého opatovického učiliště.

Sobotní podvečer patřil letnímu počasí. Slunce se do přítomných lidí opíralo, co mu síly stačily. Nejdřív na sebe strhly pozornost dvě sympatické vokalistky s nádherným hlasem. Další potlesk patřil samotnému zpěvákovi, který se konečně objevil na scéně. Jeho příznivci se rozkoukávali pomaleji. „Tuhle všichni znáte, tak si pojďme zazpívat,“ požádal přítomné Ledecký hned u druhé písně. Areálem se nesly tóny hitu „Právě teď“. Pár příznivců se osmělilo a pobroukávalo si známá slova skladby. To pravé šílenství propuklo až ve druhé části koncertu. V první řadě poskakoval asi tříletý chlapeček. Ve druhé řadě stála nejspíš nějaká skalní fanynka, která tančila a zpívala od samého začátku. Vedle mě se do rytmu pohupovala paní, které se až k bokům táhly dlouhé šedivé vlasy. „Jsem sice o pár let starší než Janek, ale jeho písničky znám nazpaměť. Vždy mi zlepší náladu,“ dala se se mnou do řeči. Ledeckého specifický hlas se areálem rozléhal necelé dvě hodiny. Kytarová sóla koncertu přidala na dynamice, zpěvák se nebál sáhnout ani po anglických skladbách jako Johnny B. Goode. Když zněla píseň „Pěkná, pěkná, pěkná“ nastalo ticho. Sám Ledecký se nakonec divil, že mu u tak profláknuté skladby vypadl text. Dav pod podiem však neváhal a kus písně odzpíval sám i bez zpěváka. Po konci vystoupení si publikum vyvolalo celou kapelu zpět a dočkalo se tak dalších písní. Před sedmou se se všemi přítomnými naposledy rozloučil a podepsal se všem, kteří ho o autogram požádali.

Nezaháleli ani hasiči

Po oba dva víkendové dny probíhalo také posezení u místní hasičárny. Odpoledne návštěvníky rozproudila Holóbkova mozeka z Protivanova. Zahráli polku, valčík a další. Kdo chtěl, mohl si zatančit. Večerní program zajistila country kapela Kázeň z Jevíčka. Ta hrála především známé hity. Na píseň Zrcadlo od Petra Muka byl parket plný. V neděli pak vystoupil dechový orchestr ZUŠ Jevíčko. Po celý víkend jste si mohli užít jak doprovodný program, tak kolotoče a stánky s různým zbožím. Nechybělo ani točené pivo a něco na zub. Sobotní den zakončila zábava ve zdejším kulturním domě s kapelou Epicentrum. Chvíli jste měli pocit, že jste jako v nějakém starším filmu. Na parketě byli jak mladí, tak i ti starší. Pohled na svátečně oděné pány vzbuzoval pocit, jako byste se přenesli do jiné doby. Do doby, kdy byla všude pouť svátkem, na který je třeba se náležitě obléci. To všechno dohromady spojilo tuto víkendovou akci v nádherný zážitek.

Zobrazeno 2306 krát
Naposledy upraveno: pá., 27. duben 2018 12:13
Kateřina Štoudková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste