Vytisknout tuto stránku
čt., 26. duben 2018 11:35

Soud uložil Nizozemcům za napadení číšníka podmínku

Záznam incidentu z bezpečnostní kamery Záznam incidentu z bezpečnostní kamery Zdroj: Policie ČR
Praha - Třem ze sedmi zadržených Nizozemců udělil Obvodní soud pro Prahu 1 podmínku a zákaz vstupu na území České republiky po dobu pěti let. Zadržení mužů proběhlo v letištní hale Letiště Václava Havla. Skupina mužů napadla v centru Prahy čísníka poté, co je upozornil, že nesmí pít vlastní alkohol. 

Trest osmiměsíční podmínky a vyhoštění z České republiky po dobu pěti let si od soudu odnesla trojice útočníků z Nizozemska, kteří v centru Prahy napadli číšníka. Tři ze sedmi cizinců soud obvinil z výtržnictví, dva kromě výtržnictví také z těžkého ublížení na zdraví, za které jim hrozí až deset let, a zbylé dva propustil vzhledem k tomu, že se snažili konflikt uklidnit. Celý proces proběhl ve zkráceném řízení. V případě odvolání ze strany obviněných by soud nařídil hlavní líčení. Cizinci nicméně rozhodnutí soudu akceptovali, tím pádem je pravomocné. 

V pondělí podvečer skupinu zadržela policie v Terminálu 2 pražského Letiště Václava Havla. Stalo se tak poté, co na jejich přítomnost upozornila jedna z přítomných cestujících. „Zadržení, ve věku od 24 do 32 let, strávili noc v policejní cele. Kriminalistům předložili nizozemské doklady a během dne budou probíhat jejich výslechy za přítomnosti překladatele a jejich právních zástupců. Podle výsledků výslechů bude určen další postup,“ řekl Radiožurnálu tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy Jan Daněk.

Celý incident se odehrál v sobotu v centru Prahy poté, co si skupina mužů přinesla do jednoho z místních podniků vlastní alkohol. Po upozornění ze strany číšníka na to, že vlastní alkohol pít nesmí se strhla hádka, která přerostla v napadení a surové zbití zaměstnance podniku. Napadený číšník skončil po incidentu s těžkým poraněním hlavy na jednotce intenzivní péče a podstoupil operaci. Podle serveru nizozemského listu Algemeen Dagblad muži navštívili Prahu proto, aby oslavili nadcházející svatbu jednoho z nich. 

Zobrazeno 2213 krát
Naposledy upraveno: pá., 27. duben 2018 12:40
Michal Bajnok

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste