Vytisknout tuto stránku
čt., 3. květen 2018 20:46

Zemřel švédský DJ Avicii, bylo mu pouhých 28 let

DJ Avicii DJ Avicii Zdroj: http://www.sickchirpse.com
Maskat - V osmadvaceti letech zemřel v pátek 20. dubna švédský DJ Avicii. Jeho tělo bylo nalezeno v hlavním městě Ománu, kde právě trávil dovolenou. Příčinou smrti bylo vykrvácení. Tim Berglinga, celosvětově známý jako DJ Avicii, se proslavil hity jako Levels nebo Wake me up.  

O příčině smrti světoznámého DJe se dlouhou dobu spekulovalo. Jako nejpravděpodobnější příčiny se jevily jeho zdravotní problémy, které měl kvůli svému nezřízenému způsobu života. DJ ve velké míře požíval alkohol a jeho jídelníček se skládal zejména z jídel z fast-foodů. Muzikant trpěl i akutním zánětem slinivky, který byla zapříčiněn právě nadměrným pitím alkoholu. V roce 2014 mu byl dokonce odstraněn žlučník a slepé střevo. Avicii přestal kvůli svým zdravotním problémům v roce 2016 koncertovat a dále tvořil hudbu už pouze ve studiu.

Po všech spekulacích však vyšlo najevo, že DJ spáchal sebevraždu. Pořezal se o rozbitou lahev, která zapříčinila masivní vykrvácení, na které pak zemřel. Na život si tak sáhl sám, protože už nezvládal nátlak z okolí.

Avicii začal tvořit již ve svých šestnácti letech. Koncertovat pak od svých osmnácti. Zabýval se hlavně remixy a produkoval také alba. Jeho první singl Seek Bromance, který vydal v roce 2010 se dlouhou dobu držel vysoko v žebříčcích hitparád v několika zemích. Mezi jeho nejúspěšnější singl se řadí Levels, který vydal v roce 2011. Ten skončil na šestém místě nejlepší stovky DJ. Hudbu vytvářel v počítačovém programu FL Studio. Spolupracoval se spoustou známých umělců jako například se zpěvačkou Madonnou, Ritou Orou či skupinou Coldplay.

Zobrazeno 2610 krát
Naposledy upraveno: út., 29. květen 2018 09:15
NIkola Bajerová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste