Vytisknout tuto stránku
čt., 10. květen 2018 13:21

Ve finále fotbalového poháru zvítězila pražská Slavia

Radost pražské Slavie Radost pražské Slavie Zdroj: Vlastimil Vacek, Právo
Mladá Boleslav - Finálové utkání letošního ročníku MOL Cupu, jak je podle sponzora pojmenován český pohár, obstarali na neutrální půdě v Mladé Boleslavi fotbalisté Jablonce a Slavie Praha. Vítězně z tohoto souboje vyšla právě pražská Slavie, když porazila jablonecké 3:1.

Oba týmy měly před zápasem o motivaci postaráno. Jablonec ještě nemá v lize zajištěn postup do předkola Evropské ligy a vítězství v poháru by pro něj byla zaručená cesta. Slavia zase hrála o první velký úspěch pod novým trenérem Jindřichem Trpišovským.

Jablonečtí mohli jít hned v úvodu utkání do vedení, ale Masopust zcela osamocený před slávistickou brankou selhal a sešívané poprvé v zápase podržel brankář Kolář. Dvě minuty nato se potvrdilo nepsané pravidlo nedáš - dostaneš, když si v šestnáctce šikovně poradil Tecl a poslal Slavii do vedení 1:0. Na tuto trefu ještě Jablonec našel odpověď, když se po půl hodině hry hlavou po standardní situaci prosadil Luděk Pernica. Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho, za dalších pět minut se po rohovém kopu k míči dostal opět Tecl a svou druhou brankou v utkání opět převážil skóre na stranu Slavie.Standardky jsme dobře kopali a bylo na mně, abych se tam dokázal poskládat. Jsem rád za góly, ale byly to trefy v podstatě do prázdné brány, takže je to zásluha celého týmu," hodnotil své góly po zápase Stanislav Tecl, který ještě na podzim nastupoval právě za Jablonec. Slávisté poté celý zbytek zápasu kontrolovali a těsně před koncem druhého poločasu ještě přidal pojistku v podobě třetího gólu Miroslav Stoch. Slavia tak zvítězila v Mladé Boleslavi 3:1 a po dlouhých šestnácti letech se stala vítězem domácího poháru. „Dotahovali jsme práci původního realizačního týmu, který na podzim zvládl dva zápasy v poháru. Nechtěli jsme zkazit předchozí práci trenérů. Cítili jsme zodpovědnost, abychom to dotáhli, když ta šance po tak dlouhé době byla. Jsem rád, že jsme to nakonec zvládli," řekl po zápase trenér Slavie Jindřich Trpišovský, pro kterého je vítězství v MOL Cupu první velkou klubovou trofejí.

Zobrazeno 2100 krát
Naposledy upraveno: út., 29. květen 2018 10:23
Lukáš Sedlačík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste