Vytisknout tuto stránku
čt., 20. září 2018 18:25

Viktoria Plzeň – CSKA Moskva 2:2: Závěr zápasu připravil plzeňské o tři body

Útočník Plzně Michael Krmenčík (v popředí), se spoluhráči Tomášem Hořavou a Romanem Hubníkem, slaví gól proti CSKA Moskva Útočník Plzně Michael Krmenčík (v popředí), se spoluhráči Tomášem Hořavou a Romanem Hubníkem, slaví gól proti CSKA Moskva Zdroj: www.twitter.com/fcviktorkaplzen
Plzeň - Ve středu začala nejprestižnější klubová soutěž také pro českého šampiona z Plzně. Viktoria se v prvním zápase utkala s ruským klubem CSKA Moskva. Ve skupině G, kde je konkurencí Viktoriánů také AS Řím a slavný Real Madrid, může být právě dvojzápas s Moskvou klíčový z hlediska šance na pokračování v jarní části evropských pohárů.

Jako první se v zápase osmělili hráči hostů, když ve druhé minutě Dzagoev zkoušel vystřelit na bránu Plzně, avšak obraně se podařilo tuto střelu zablokovat. O dvě minuty později se dostali do velké šance také domácí, kdy se po skvělé průnikové přihrávce dostal do šance Michael Krmenčík, ovšem skvěle zareagoval brankář Akinfeev.

Plzeňští zpočátku hráli po křídlech a vysílali do vápna soupeře nebezpečné centry. Celková aktivita první poloviny úvodního poločasu vyústila také v první gólovou akci, kdy se po faulu ruského celku postavil k rozehrávce standartní situace obránce David Limberský, jehož centr sklepl hlavou Řezník na Krmenčíka a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Stav byl tedy 1:0.

Po gólu se CSKA osmělilo a vytvořilo si šanci, kdy se po přihrávce za obranu dostal do vyložené pozice Vlasic, ale Matúš Kozáčik výborně zasáhl. Ve 39. minutě se k další příležitosti dostal hostující Chalov, jehož ránu opět vytáhl plzeňský brankář, který si v zápětí poradil i s hlavičkou Bijola po rohovém kopu.

Ve 42. minutě přišel druhý plzeňský zásah. Limberský svým typickým centrem pomocí vnějšího nártu našel Krmenčíka, který střelou bez přípravy poslal Viktorii do dvoubrankového vedení.

Po přestávce CSKA změnilo taktiku pěti obránců na čtyři, aby vystužilo střed hřiště. Tato taktika se velmi rychle osvědčila, jelikož ve 49. minutě snížil Chalov po Vlasicově centru na 2:1 z pohledu plzeňských. Viktoria mohla rychle reagovat, Kolář ovšem branku ve své šanci minul. CSKA začalo být aktivnější a tvořilo si šance, z nichž největší měl Oblyakov po sklepnutí Dzagoeva. Jeho střela mířila nad branku.

V závěru si moskevský celek vytvořil velký tlak, v 82. minutě vychytal obrovskou šanci střídajícího Zhamaletdinova brankář Kozáčik. Poradil si také s pokusem Vlasice o dvě minuty později. Poté nebyly uznány dva góly CSKA, a to nejdříve v 85. minutě Zhamaletdinovův z důvodu útočněho faulu Maria Fernandese, a poté v první minutě nastavení, kdy skóroval stejný hráč, ovšem jeho brance předcházelo ofsajdové postavení.

Když už se zdálo, že Plzeň svůj náskok ubrání, přišla krutá chvíle, kdy ve třetí minutě nastavení nařídil hlavní rozhodčí penaltu po faulu Kovaříka, kterou s přehledem proměnil Nikola Vlasic. Český mistr si tedy nakonec místo tří bodů připisuje jen jeden za remízu 2:2.

Zobrazeno 1403 krát
Naposledy upraveno: po., 24. září 2018 15:28
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste