Vytisknout tuto stránku
út., 25. září 2018 08:16

Setkejte se s mistry kulturistiky a fitness!

Shawn Rhoden Shawn Rhoden Zdroj: http://www.evlspraguepro.com/
Praha - Je to zase tady! Dne 28. a 29. září se uskuteční už 7. ročník největšího power a fitness festivalu v Evropě, EVLS Prague Showdown. Celý festival se bude odehrávat v pražských Letňanech na desetitisících metrech čtverečních. Vstupenky na oba dva dny vás vyjdou okolo 1200,- korun a je v nich zahrnutý všechen program, tedy vstup, doprovodný program i profesionální a amatérské závody. Samozřejmě je možnost zúčastnit se pouze pátku, kdy se cena pohybuje okolo 750,- korun, nicméně na profesionály se s touto vstupenkou nepodíváte. Naopak sobota je určena pro ty, které zajímá především festival a jeho doprovodný program. Za cenu 450,- korun můžete přijít i vy. Nesmí chybět ani nabídka VIP vstupenek, které často zahrnují setkání s osobnostmi EVLS, ty nejlepší místa, a slibují dokonce přednostní vstup bez čekání v dlouhých (a někdy nekonečných) řadách. Ceny VIP vstupenek se pohybují od 2 do 7 tisíc a je jen na vás, jak moc VIP chcete být.

Na co se tedy můžeme těšit? V hlavním programu se představí profesionálové v kategoriích mužských bodybuilding, 212, physique, a v ženských to jsou bikini. Všichni účastníci těchto kategorií jsou špičkoví IFBB (Mezinárodní svaz kulturistiky a fitness) závodníci. Zúčastnit se mohou ale i amatéři, a to u mužů v bodybuildingu, classic physique a physique, a u žen v bikini, fitness, figure a physique. Pro vítěze čekají peněžité odměny a věcné dary, pro amatéry navíc IFBB karty.

Pokud máte chuť a odhodlání, pořadatelé si pro vás připravili závod Hero Factor, kde si poměříte své síly s ostatními při překonávání překážek. Motivující je jistě i finanční odměna. Za zmínku stojí určitě i Street workout, který bude podruhé součásti festivalu, a kde nesmí chybět Freestyle a „maximálky“ , tedy dosažení maximálního počtu správně provedených cviků. V neposlední řadě bude k vidění i WRPF CUP Slovakia, tedy mezinárodní závod v deadliftu a benchpressu.

Maximálně zásobené a připravené jsou i semináře pod vedením Jaye Cutlera, čtyřnásobného vítěze Mr. Olympia a trojnásobného vítěze Arnold Classic. Dalším je Dorian Yates, šestinásobný Mr. Olympia a osminásobný mistr Grand Prix. V neposlední řadě nesmí chybět ani současný Mr. Olympia Shawn „Flexatron“ Rhoden. Ze zahraničních hostů je na seznamu i Kevin Levrone, Roelly Winklaar, Tomáš Tabačiar nebo Steve Benthin. Z českých hvězd uvidíme Pavla Berana, Vojtěcha Koritenského, Vlastimila Kužela, Karlose Vemola, Sabinu Plevákovou nebo Tomáše Osladila.

Doprovodný program zahrnuje Strongman, soutěž těch nejsilnějších, a dále si přijdou na své i fanoušci bojových umění jako MMA (smíšená bojová umění), populární brazilské JIU-JITSU, Maswrestling, Armwrestling, a pro dámy něžnější, i když taktéž silový Pole dance.

Zpříjemňovat den vám budou i nejrůznější ochutnávky jídel a suplementů ve stáncích vystavovatelů, kteří nabízí ke koupi své produkty.

Pokud jste začínající závodník, přeborník ve své kategorii nebo jen milovník fitness určitě si nenechte ujít tuto velkolepou událost, najděte si čas a pojďte se obohatit o nové zážitky a zkušenosti elity v kulturistice a fitness. Více informací se dozvíte na www.evlspraguepro.com .

Zobrazeno 2713 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. říjen 2018 13:57
Markéta Štefková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste