Vytisknout tuto stránku
út., 2. říjen 2018 23:22

Viktoriánský debakl. Plzeňští vyrovnali svůj nejhorší výsledek v Lize mistrů

Plzeňský záložník Jan Kovařík v zápase proti AS Řím Plzeňský záložník Jan Kovařík v zápase proti AS Řím Zdroj: Twitter FC Viktoria Plzeň
Řím - Viktoria Plzeň se v rámci druhého kola Ligy mistrů utkala s AS Řím. S italským celkem prohrála 0:5 a předvedla tak jeden ze svých nejhorších výkonů v mezinárodních soutěžích.

Plzeňští se s tímto soupeřem setkali poměrně nedávno, a to před dvěma lety v rámci Evropské ligy. Tehdy z toho byla na domácí půdě remíza 1:1, ovšem venku zápas nedopadl vůbec dobře, jelikož na výsledkové tabuli svítilo skóre 4:1. O to více chtěli Viktoriáni odčinit nezdar z předchozího setkání a předvést dobrý výkon.

Zápas prakticky ještě ani nezačal a domácí šli do jednobrankového vedení. Edin Džeko ve 3. minutě dostal průnikovou přihrávku za obranu a tváří v tvář brankáři Kozáčikovi uspěl. AS se tímto dostalo do herní pohody a dále tlačilo na plzeňskou obranu, která to ale v daný moment dokázala ustát. Hosté se poprvé dostali ke střele v 9. minutě, kdy pálil Krmenčík. Tento pokus nebyl nijak výrazný a skončil bezpečně v náruči Olsena. V 15. minutě mohl Džeko přidat svůj druhý gól po prakticky stejné akci, která předcházela prvnímu, nicméně tentokrát nedostal míč za brankovou čáru. Plzeň si svoji první velkou šanci vypracovala až ve 21. minutě, kdy po centru Hořavy hlavičkoval Řezník, nemířil však přesně. Ve 29. minutě přišla nádherná střela Ündera, který po individuální akci trefil z hranice vápna břevno. To mělo být pro Viktoriánské první důrazné varování. V další šanci se zanedlouho ocitl Pellegrini, který po Džekově centru hlavičkoval přímo do Kozáčika. Ve 42. minutě přišel druhý zásah domácích a opět u toho byl bosenský sniper Džeko, který využil špatné komunikace obrany a po centru Ündera zvýšil na 2:0. Brzy mohlo být ještě hůř, jelikož ke konci prvního poločasu se dostal do vyložené šance Florenzi, kterého ale skvěle vychytal Kozáčik.

Ve druhém poločase si AS hlídalo svoji hru a dělalo si s Plzní prakticky co se mu zachtělo. V 53. minutě se dostal k další šanci Ünder, ale netrefil branku. V 60. minutě se hosté po velmi dlouhé době osmělili, když se Krmenčík dostával do dobré šance, nicméně se mu zamotal míč pod nohama a nedokázal tuto akci dotáhnout do konce. Poté zakončil Procházka, Olsen si ale s jeho střelou poradil. V 64. minutě přišel třetí gól Říma, kdy se po skvělé kombinaci Džeka s Pellegrinim dostal k míči Ünder, který se nemýlil. Plzeňská obrana byla bezmocná a chvílemi jako by neexistovala. Nejdříve měl Džeko v 70. minutě šanci na hattrick, ale opět výborně zasáhl Kozáčik. S čím si ale už nemohl poradit, byla akce Ündera s Kluivertem o čtyři minuty později, kdy první jmenovaný vystřelil a druhý neměl problém dorazit míč za bezmocného brankáře Viktorie. Skóre tedy bylo 4:0. Římané si poté zápas víceméně uživali. V 83. minutě vstřelil gól Fazio. Ten ovšem nebyl uznán, jelikož střelec stál v době přihrávky v offsidu. O neslavného „bůra“ ovšem Viktoriáni nepřišli. V závěru jim ho totiž uštědřil svým třetím gólem Džeko, který se prosadil po rohovém kopu. Plzeňští tak vyrovnali svůj nejhorší výsledek v Lize mistrů z roku 2013. kdy stejným výsledkem prohráli v mnichovské Allianz aréně.

Zobrazeno 1321 krát
Naposledy upraveno: čt., 4. říjen 2018 22:19
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste