Vytisknout tuto stránku
čt., 4. říjen 2018 12:25

„Kéž je lásky plný svět,“ sděluje prostřednictvím nového alba Tomáš Klus

Klus v kruhu Klus v kruhu Zdroj: Facebook- Tomáš Klus
Český písničkář, textař a skladatel Klus, který má na kontě hned několik chytlavých písniček jako jsou Pocity, Nina, Chybíš mi a další, vydal 7. září své šesté album s názvem SpOlu. Tomáš Klus spolupracoval na tomto albu s Cílovou skupinou, Janem Jelenem a Tamarou Klusovou a jako celek je věnované lásce ve všech možných podobách. Cílem Kluse je poslat lidem do světa poselství, že mluvit spolu a milovat jsou ty nejcennější momenty našich životů.

Prvním singlem je skladba A pak. Právě na té můžeme slyšet manželku Kluse, Tamaru. K písni vyšel i videoklip v režii Givinara Kříže a Jordana Haje, který na Youtube zaslouženě získal přes pět milionů zhlédnutí. Druhý singl, který spatřil světlo světa byla skladba s baladickým nádechem Tichá voda. Ta je o ostychu promluvit, který v sobě lidé mají. Na albu najdeme celkem 21 pestrých skladeb, při kterých si každý rozhodně přijde na to své. Ať už ve zmiňované krásné baladické písni nebo například v pop-rockovém Karavanu.

Obal alba je poměrně jednoduchý, ačkoli v sobě skrývá více, než na první pohled vidíme. Místo O v názvu je velký barevný kruh, který je pro tohle album charakteristický. Dílo má na starost výtvarník a tatér Ondřej Konupčík. Ten stojí za poměrně novým Nadačním Fondem Zkruhu. Organizace pořádá charitativní tetovací události a má podporovat ty, kteří si bolest nevybrali a bohužel jí trpí. Klus s nimi spolupracuje a z výtěžku jeho koncertů půjdou prostředky na pomoc dětem po celé České republice.

Klus ušel od prvního alba dlouhou cestu, jeho myšlenkové vnímání a celkový růst můžeme sledovat právě na jeho hudbě. Spousta lidí jeho písním teprve přichází na chuť, musí se mu ale nechat, že to s námi myslí dobře. Jde mu hlavně o to, abychom se více zaměřili na ty krásné momenty v životě, že láska nemá žádné hranice, že není nic špatného na tom občas být smutný. Také bychom neměli zapomínat na to že rodina je základ, který každý potřebujeme a také nesmíme zapomenout na humor. Závěrem je, že SpOlu je bezpochyby krásný a velice rozmanitý hodinový poslech.

Zobrazeno 1920 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. říjen 2018 13:34
Kristýna Michalčíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste