Vytisknout tuto stránku
ne., 7. říjen 2018 09:31

V Japonsku byly nejrychlejší Mercedesy. Vettel opět chyboval

Lewis Hamilton slaví v Japonsku a má blízko k pátému titulu Lewis Hamilton slaví v Japonsku a má blízko k pátému titulu Zdroj: www.formula1.com
Suzuka - Po suverénní kvalifikaci si i v závodě dojely pro vítězství vozy značky Mercedes. Lewise Hamiltona a Veltteriho Bottase na stupních vítězů doplnil Max Verstappen z Red Bullu. Sebastian Vettel se musel smířit s šestým místem a čtyři závody do konce sezóny opět snížil své šance na pátý titul mistra světa. 

Ani povedený start Vettelovi nepomohl

Perfektní start se povedl Ferrari v podání Sebastiana Vettela, který startoval z osmé pozice. Během prvního kola předjel Pierra Gaslyho, Brendona Hartleyho, Romaina Grosjeana a v šikaně před cílovou rovinou pak využil kontaktu mezi Maxem Verstappenem a Kimim Räikkönenem. Do druhého kola už vjížděl ze čtvrtého místa. Za výjezd z trati a agresivní návrat byl Max Verstappen potrestán pětisekundovou penalizací, kterou si následně odpykal v boxech. 

Vettel se na Verstappena dotáhl v osmém kole a a nehodlal ztrácet čas, při pokusu o předjetí však neuřídil svůj vůz a přetáčivý smyk ho poslal zpět. I přestože se v následujících čtyřiceti pěti kolech snažil ztrátu snížit, musel si vystačit s šestým místem a osmi body.

Závodění na chvíli přerušil safety car

Ve čtvrtém kole se na trati objevil safety car, jehož důvodem bylo odstranění zbytků pneumatik po incidentu Charlese Leclerca a Kevina Magnussena v zatáčce číslo jedna. Jeho výjezd netrval dlouho a po malé chvíli se opět mohlo závodit. Oba jezdci však v průběhu závodu museli odstoupit kvůli škodám na vozech. Závod ukončil předčasně také Nico Hülkenberg z Renaultu.

Hamilton má titul nadosah

Konec letošního ročníku Formule 1 se blíží a Lewis Hamilton neustále navyšuje bodový náskok nad rivalem z Ferrari. Už příští Velkou cenu v USA může být rozhodnuto. Pokud Hamilton získá alespoň o osm bodů více než Vettel, ukončí celoroční souboj a obhájí titul mistra světa z roku 2017. 

 

Výsledné pořadí jezdců Velké ceny Japonska:

  1. Lewis Hamilton (Mercedes) - 1:27:17.062
  2. Valtteri Bottas (Mercedes)
  3. Max Verstappen (Red Bull)
  4. Daniel Ricciardo (Red Bull)
  5. Kimi Räikkönen (Ferrari)
  6. Sebastian Vettel (Ferrari)
  7. Sergio Perez (Force India)
  8. Romain Grosjean (HAAS)
  9. Esteban Ocon (Force India)
  10. Carlos Sainz (Renault)

 

 

 

 

Zobrazeno 1443 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. říjen 2018 13:55
Dominik Hron

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste