Vytisknout tuto stránku
ne., 7. říjen 2018 14:14

Baníku i Spartě distancovaní hráči chyběli, ztratili body

Baroš po faulu na Součka Baroš po faulu na Součka Zdroj: ČTK/Petr Sznapka
Praha, Ostrava - Za své červené karty byli potrestáni Baníkovec Milan Baroš a Sparťan Nicolae Stanciu. Oba patří ve svých klubech k důležitým článkům. Klubům svými tresty nepomohli, Baník ztratil vedení v Mladé Boleslavi a Sparta prohrála v Olomouci.

Baroš jako enfant terrible českého fotbalu

Baroš dostal trest na pět utkání a pokutu sto padesát tisíc korun. Nezahraje si v Mladé Boleslavi, Karviné, Teplicích, Plzni a nestihne jedno utkání MOL Cupu. Disciplinární komisi neobměkčila ani Barošova omluva. „Mrzí mě, jak jsem reagoval, a chtěl bych se rozhodčím Ondřeji Berkovi a Zbyňkovi Proskemu za svá slova omluvit. Bohužel jsem neudržel emoce plynoucí z náročnosti zápasu a pocitu velké křivdy, s níž jsem se zkrátka v dané chvíli nedokázal vyrovnat,“ uvedl Baroš na klubových stránkách. Navíc Baroš před necelým rokem dostal pokutu sto tisíc za podobné excesy vůči rozhodčím, což mu vůbec nepřilepšilo.

Ostravský útočník se zkušenostmi z anglického Liverpoolu či turecké Galatasaraye byl vyloučen v domácím zápase se Slavií, kde tvrdě atakoval hostujícího Součka. Baroš nesledoval plachtící míč, ale celou dobu sledoval Součka, jako svou kořist. Při výskoku udeřil Slávistu do obličeje loktem, a ten se skácel k zemi. Rozhodčí Ondřej Berka napřed udělil žlutou kartu, ale po kontrole videa vytáhl kartu červenou a Baroš se měl jít sprchovat. Ten se ovšem na hřišti ještě pár minut zdržel a velmi nevybíravě a od plic sdělil rozhodčím Berkovi a Proskemu, co si o nic myslí. Když už konečně opustil hřiště, hra pokračovala a Baník nakonec utkání v deseti dokázal vyhrát 2:1.

Ovšem sobotní utkání v Mladé Boleslavi Ostrava nezvládla tak jak by si asi přála. V devětatřicáté minutě otevřel skóre svým jedenáctým gólem sezóny Komlichenko a Baník prohrával. V druhé půli Baník brankami Šindeláře a Šašinky otočil na 2:1. Ani po vyloučení Matějovského, který stihl dvě žluté karty za dvacet pět minut nedokázal ostravský klub dotáhnout zápas ke třem bodům a třicet vteřin před koncem srovnal Mareš na 2:2.

Stanciu si dva zápasy nekopne

Sparťanský záložník Nicolae Stanciu dostal trest na dva zápasy za skopnutí plzeňského Davida Limberského mimo hru. V zápase s Plzní Sparta prohrávala 0:1 a v páté nastavené minutě druhé půle, kdy přecházela do útoku, za hrou poslal Stanciu Limberského k zemi. Rozhodčí Julínek napřed udělil žlutou kartu, ale stejně jako u Barošova vyloučení po zásahu videa tasil červenou. Sparta zápas v Plzni nakonec prohrála 0:1.

Trest sparťanského záložníka stál Spartu body. Napřed chyběl v zápase MOL Cupu proti Polné, který Letenští zvládli 4:1, ale zápas na Sigmě Sparta prohrála. Po bezzubém výkonu v Olomouci Sparťané prohráli s předposledním týmem tabulky stejně jako s Plzní 0:1 a pohrdli tak možností jít do čela tabulky. Útěchou pro Spartu může být fakt, že v této době je již trest Stanciua minulostí a v dalším zápase už může pětadvacetiletý Rumun opět naskočit.

Zobrazeno 1591 krát
Naposledy upraveno: ne., 14. říjen 2018 19:24
Tobiáš Rončka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste