Vytisknout tuto stránku
ne., 7. říjen 2018 21:11

Hlaváčková se Strýcovou ovládly turnaj v Pekingu

Titul tenistky pořádně oslavily Titul tenistky pořádně oslavily Zdroj: Reuters
Peking – Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou potvrzují formu. České tenistky se již potřetí za sebou probily do závěrečné fáze turnaje a tentokráte si z čínské metropole odvážejí cenný skalp v podobě prestižního titulu z podniku WTA Premier Mandotory, který je druhou největší akcí tenisové sezony hned po grandslamech. Plzeňské rodačky v napínavém finále udolaly 2-1 na sety dvojici Gabriela Dabrowská a Yi-Fan Xu.

Přestože spolu tyto dvě dvaatřicetileté tenistky hrají teprve od startu antukové sezony, dokázaly se ze čtrnácti turnajů probojovat již do pěti finálových zápasů, ze kterých hned dvakrát odcházely jako vítězky. Po triumfu v americkém New Havenu získaly druhý společný titul právě v čínském Pekingu, díky kterému si připsaly do světového žebříčku 1000 bodů a získaly peněžní odměnu v hodnotě přes 11,5 milionu českých korun.

Jisté účastnice letošního Turnaje mistryň v Singapuru neměly cestu za titulem nikterak lehkou. V prvním kole sice mohly ušetřit síly a odpočívat, jelikož jako druhý nasazený pár postoupily přímo do druhého kola. Hned ve svém úvodním zápase se Hlaváčková se Strýcovu pořádně zapotily. Na česko-srbskou dvojici Siniaková/Kruničová totiž potřebovaly tři sety. V další fázi turnaje se jim do cesty postavily hned tři dvojice, se kterými mohou změřit síly na konci října v rámci Turnaje mistryň. Se všemi si ale české tenistky poradily, postupně porazily vynikající deblové páry Klepačová/Martínezová (2:0), Mertensová/Schuursová (2:0) a v neposlední řadě také kanadsko-čínskou dvojici Gabriela Dabrowská a Yi-Fan Xu.

Právě ve finále se o pekingský vavřín strhla pořádná bitva. První set si pro sebe ukořistila kanadsko-čínská dvojice, která první sadu vyhrála poměrem 6-4. Hlaváčková se Strýcovou pro sebe ale získaly hned následující sadu, kterou vyhrály stejným poměrem. A za stavu 1-1 na sety následoval závěrečný super tie-break, ve kterém se plzeňské rodačky dostaly do nepříznivého stavu 2-5 a následně 7-8 při servisu kanadské tenistky. Nepříznivé skóre české tenistky otočily a po dvojchybě Dabrowské za stavu 9-8 pro Češky zápas ukončila svým podařeným lobem Barbora Strýcová.

„Jsme moc šťastné, v Číně se nám hraje hrozně dobře a ani nevím proč,“ radovala se Barbora Strýcová, vítězka třiadvaceti deblových turnajů. „Ve finále jsem tady už potřetí, musí tady být něco zvláštního. Bára dnes udělala skvělou práci,“ ocenila svou deblovou spoluhráčku Andrea Sestini Hlaváčková, držitelka 27 titulů ze čtyřhry.

Zobrazeno 1149 krát
Naposledy upraveno: ne., 14. říjen 2018 19:38
Sabina Šťástková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste