Vytisknout tuto stránku
pá., 19. říjen 2018 15:05

Kalifornská kapela Maroon 5 míří do Prahy

Frontman kapely je Adame Levine Frontman kapely je Adame Levine Zdroj: bbc.co.uk
Praha – Sedmičlenná pop-rocková skupina Maroon 5 v srpnu oznámila pokračování turné k nové desce Red Pill Blues po Austrálii, Asii a Evropě. Čeští fanoušci tak mohou jásat. Na seznamu je poprvé uvedená pražská O2 aréna, ve které americká kapela vystoupí ve středu 5. června 2019. Skupina zavítá například také do Německa, Dánska a Polska.

Na pražském koncertě zazní hity z nové desky jako What Lovers Do nebo Girls Like You, ale neopomenou i starší velké hity. Fanoušci se mohou také těšit na speciálního hosta, a to na norskou zpěvačku Sigrid, která je vítězkou letošní soutěže BBC Music Sound of 2018. Známá je svými singly jako Strangers nebo Don’t Kill My Vibe. Pro australské fanoušky je zase připravená zpěvačka CXLOE s její populárním hitem Show You nebo Tough Love.

Lístky na evropské turné jsou prodejné od konce srpna. Vstupenka koncertu stojí od 1 190 až 2 290 korun a lze ji zakoupit v síti Ticketportal.

Red Pill Blues Tour je šestým koncertním turné, které skupina zveřejnila v říjnu minulého roku. Turné odstartovalo 1. března v Quitu, hlavním městě Equadoru. V Severní Americe obohatila program zpěvačka Julia Michaels, která je známá písní Issues nebo I Miss You. Poslední koncert turné se bude konat 11. června 2019 v Paříži.

Skupina vznikla v roce 1994, tehdy nesla název Kara’s Flowers. V té době se jednalo o středoškolskou skupinu, která se po neúspěchu v roce 2001 rozrostla a změnila název na Maroon 5. Úspěšný krok pro kapelu přišel v roce 2002, kdy vydala singl This Love a následně hit She Will Be Loved, které se staly celosvětovou špičkou. Následující rok získala kapela ocenění Grammy za Best New Artist.

V dalších letech vznikly alba jako It Won’t Be Soon Before Long, Hands all over, Overexposed nebo V, ze kterých se proslavily singly Misery, Moves Like Jagger, Animals, Sugar nebo One More Night. Kapela má na kontě už šest studiových alb.

Zobrazeno 1814 krát
Naposledy upraveno: st., 24. říjen 2018 12:00
Nela Kadlečíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste