Vytisknout tuto stránku
ne., 21. říjen 2018 22:15

Manchester United sahal po vítězství, nakonec bere za remízu s Chelsea bod

Hvězda zápasu Anthony Martial (Manchester United). Hvězda zápasu Anthony Martial (Manchester United). Zdroj: Wikimedia commons
Šlágr devátého kola anglické ligy mezi Chelsea FC a Manchesterem United skončil po infarktovém závěru remízou. Ačkoliv fotbalisté Manchesteru dlouho sahali po třech bodech, radost jim zkazil obdržený gól v šesté minutě nastavení.

Londýn - V úvodu utkání šla jako první do vedení Chelsea, když dobře zahraný rohový kop z nohy Edena Hazarda využil stoper Rüdiger, který hlavičkou usměrnil míč do levého dolního rohu a nedal bránkáři soupeře šanci. Zápas poté připomínal spíše bitvu, hodně se faulovalo, což dokazuje situace ze sedmadvacáté minuty, kdy během pár minut rozdal rozhodčí Mike Dean tři žluté karty. Hrdinou tohoto zápasu se stal křídelní záložník Manchesteru United Martial, který nejprve chvíli po poločase srovnal skóre pohotovou střelou poté, co se k němu dostal několikrát odražený míč ve vápně a následně po rychlém brejku dostal prostor ve vápně soupeře a střelou k pravé tyči skóre zápasu otočil ve prospěch Manchesteru.

Hráči Chelsea se nevzdali, což se jim vyplatilo. V závěru šestiminutového nastavení zavřeli hostujicí tým ve vápně a z jednoho z posledních útoků nejprve Luiz trefil hlavou tyč, následnou hlavičku Rüdigera vychytal skvělý golman United de Gea, který ovšem nestačil na tvrdou dorážku Barkleyho, jehož trefa zařídila srovnání, a tak i rovnoměrnou dělbu bodů. Celá domácí lavička slavila vyrovnání.

Chvílemi to vypadalo, že dojde k potyčce mezi hlavním koučem hostujícího týmu Mourinhem a jedním z asistentů trenéra Chelsea, který mohutně oslavoval gól přímo před jeho zraky. Emoce dokonce museli uklidnit pořadatelé i členové realizačních týmů. Fanoušci Chelsea dali vulgárními popěvky, kterými uráželi Mourinha, jasně najevo nesympatie, které k němu v posledních letech chovají. Ten jim odpověděl vztyčenými třemi prsty, kterými poukazoval na počet titulů, které s Chelsea vyhrál.

Po zápase se domácí trenér Sarri omluvil za chování realizačního týmu a zároveň nejdřív pochválil tým za předvedenou hru v první hodině hry, ale zároveň byl nespokojený s hrou, kterou jeho svěřenci předváděli posledních třiceti minutách hry.

Zobrazeno 1343 krát
Naposledy upraveno: st., 24. říjen 2018 19:19
Jakub Metelka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste