Vytisknout tuto stránku
ne., 21. říjen 2018 22:34

Esport: MS v League of Legends 2018 aneb kde favorité nejsou favority

logo MS v LoL 2018 logo MS v LoL 2018 Zdroj: riotgames.com
Busan, Jižní Korea - V Asii bojují týmy z celého světa o Vyvoláváčův pohár. Momentálně máme za sebou Play-in fázi, základní skupiny a čtvrtfinále play off. Ještě sice nevíme, kdo zvítězí, ale pár věcí je jasných už teď. Zlomové mistrovství pro svět League of Legends, zlomový turnaj pro celý esport. Svět se srovnává, favorité vypadávají, Korea už není nejsilnější region v týmových esportech.

Zpět ke skupinám, které se odehrály ve dnech od 10. do 17. října, protože už tady začalo být jasné, že tenhle turnaj nebude jako ty předchozí. V základní skupině skončila cesta za obhajobu pro tým Gen. G (bývalé Samsung Galaxy), ale nebyli jediní favorité, kteří se loučili předčasně. Tajwanští yoe Flash Wolves, kteří byli pasování mezi největší favority, se také nedokázali prokousat skupinou. Do čtvrtfinále nakonec postoupily všechny tři celky reprezentující Čínu, po dvou zástupcích měli Korea s Evropou a doplnil je ještě jeden tým ze Severoamerické LCS ligy.

ČTVRTFINÁLE

KT Rolster – Invictus Gaming (2:3)

Nejlepší celek z Koreje uplynulé sezony KT Rolster vstupoval do turnaje s jediným cílem – být novým mistrem světa. Po rozlosování zřejmě čínským Invictus Gaming nevěřili ani jejich vlastní fanoušci. Čínským hráčům se však povedlo favorita dokonale zaskočit. Po dvou hrách vedli 2:0 poté, kdy korejské hráče vůbec nepustili k jejich hře. Třetí hra se s jistotou dá označit za tu nejtěsnější na šampionátu, jelikož po strhujícím „base race“ prohráli čínští hráči o jeden „basic attack“. Korejci pro sebe pak ukořistili i čtvrtou hru, ale nezvládli rozhodující pátý zápas a překvapení bylo na světě. Invictus Gaming vyřadili korejské šampiony a postoupili do semifinále.

Royal Never Give Up – G2 Esports (2:3)

Nejlepší čínský tým (RNG), za který hraje i nejlepší hráč světa Uzi, měl původně vyzvat korejské týmy v boji o Vyvoláváčův pohár. Avšak i jejich cesta skončila už ve čtvrtfinále. Stopku jim vystavili evropští G2, kteří je zaskočili svým neotřelým stylem a i přesto, že prohrávali už 2:1 na zápasy nakonec sérii zvrátili a rozebrali čínského favorita. Postarali se tak o největší překvapení turnaje.

Afreeca Freecs – Cloud 9 (0:3)

Poslední korejský tým v turnaji, který měl zachránit čest regionu se utkal s jediným týmem z severomaerické LCS, který se dokázal probojovat do vyřazovacích bojů. Favorit byl jasně daný a jak už se to na tomto mistrovství stalo zvykem – selhal. Fanoušci, kteří fandí C9 doufali v jednu vyhranou mapu, optimisté pak, že bychom mohli vidět pět zápasů, nikdo však nečekal to, co americký tým předvedl. V nejjasnější sérii play off vyřadili posledního zástupce korejského regionu bez ztráty mapy a přidali se tak do diskuze o tom, který čtvrtfinálový duel je největším překvapením.

Fnatic – Edwards Gaming (3:1)

V posledním duelu se utkal momentálně nejlepší evropský tým Fnatic s čínskými Edwards Gaming. Nikdo si před tímto duelem najednou nebyl jistý, kdo vlastně má být favoritem. Nakonec však Fnatic, i přes ztrátu první mapy, dokázali zvítězit a jako jediný vítěz základní skupiny se tak podívají do semifinále.

SEMIFINÁLE:

Invictus Gaming – G2 Esports (27.10.)

Fnatic – Cloud 9 (28.10.)

Zobrazeno 2305 krát
Naposledy upraveno: čt., 25. říjen 2018 12:08
Matěj Smolarčík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste