Vytisknout tuto stránku
po., 22. říjen 2018 12:22

Rok bez atletiky. Denisa Rosolová začíná trénovat děti

Kemp vítězů Kemp vítězů Zdroj: Foto autor
Zásnuby v živém přenosu s desetibojařem Adamem Sebastianem Helceletem, ukončení kariéry a narození dcery. Olympionička a halová mistryně Evropy z roku 2011 má za sebou zásadní rok svého života. Nyní se svým partnerem pořádají pro děti zábavné atletické kempy a své zkušenosti předává dále.

Ještě v nedávných dobách své aktivní kariéry patřila k nejúspěšnějším atletkám reprezentujících české barvy. V roce 2004 vyhrála mistrovství světa juniorů ve skoku do dálky. Na medailových příčkách skončila i na šampionátech v běhu na 400 metrů překážek a také hladké čtvrtce. Největším úspěchem Denisy Rosolové je bezesporu zlato z halového evropského šampionátu v roce 2011 a bronz z mistrovství světa ve štafetě na 4 x 400 metrů.

Na podzim loňského roku však přišel zásadní zlom. Denisa Rosolová oznámila konec kariéry a s desetibojařem Adamem Sebastianem Helceletem avizovali, že čekají dítě. Od atletiky ale úplně neutekla. Společně se svým snoubencem vymyslela Kemp vítězů.

Hlavní myšlenka projektu je ukázat dětem základy atletiky zábavnou formou. Už během letošního léta proběhly týdenní kempy v Čelákovicích a ve Slaném. Na podzim čekají Denisu Rosolovou dva víkendové příměstské kempy v Českém Brodě a středočeské Sobotce. Rodačka z Orlové tak našla novou životní náplň v podobě výchovy nastávajících talentů.

Cílem Kempu vítězů je přimět děti k atletice a změnit jejich pohled na tento sport, který mají většinou zažitý pouze z hodin tělocviku a často i nepříliš v oblibě. Důraz při trénincích klade na hravou formu, kdy mnohdy dětem ani nedochází, že překonávají své výkony. Zájem trénovat pod dvěma olympioniky je obrovský, přesto myslí Denisa s Adamem i na kvalitu. Kapacita tunrusu je vždy okolo pětadvaceti dětí, a to proto, aby se mohli dostatečně věnovat každému mladému sportovci.

Jestli pod jejich vedením vzejde nová česká ateltická naděje ještě netuší, avšak přimět dnešní děti k pohybu je nelehký úkol, který celý Kemp vítězů zatím zvládá.

 

Zobrazeno 2118 krát
Naposledy upraveno: út., 23. říjen 2018 19:47
Richard Müller

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste